Lån penge til lave renter (2023) – Sammenlign i vores låneoversigt

Der er mange gode muligheder for at låne penge billigt online. Hvis du ønsker at låne penge, så er du kommet til den rette side, idet vi sammenligner markedets lån, guider dig til at finde det lån, som passer til dig, og hjælper dig til at få fat i det billigste lån med laveste rente.

På baggrund af vores sammenligningsportal kan du netop få indblik i de bedste og billigste lån på det danske lånemarked og dermed finde det lån, som passer til dig og din situation.

Vi sætter dig ind i reglerne og vilkårene for de eksisterende lån og har hertil angivet alle de informationer, du har brug for. Vi giver dig yderligere indblik i, hvordan du kan optage et lån, hvad som er lånets gældende etableringsomkostninger og betalingsgebyrer, hvilke regler der er for at tilbagebetale, og hvordan du har mulighed for at indfri lånet tidligere eller lave en samlet tilbagebetaling, hvis du ønsker det.

Find det bedste lån ved at sammenligne

Alle lån er forbundet med en række regler og vilkår. Det medfører altså også, at nogle lån vil være mere fordelagtige at optage end andre, og for at kunne gennemskue vilkårene, er det et krav, at alle låneudbydere er transparente herom.

Her på siden har vi gjort det nemt for dig at sammenligne lån, som er tilgængelige hos de respektive låneudbydere. Du kan bruge listen af låneudbydere til at danne dig et overblik over hvilket online lån, som på nuværende tidspunkt passer bedst til dig, og som samtidig har de bedste renter, vilkår og gebyrer.

Ud for de enkelte lån har vi angivet alle beregninger og gjort det muligt at få indblik i de væsentlige faktorer såsom lånebeløb, løbetid, lånets månedlige ydelse, samlet kreditbeløb og de samlede kreditomkostninger/samlet tilbagebetalingsbeløb. Ved at bruge vores sammenligningsportal har du altså mulighed for at finde det billigste lån hos en af udbyderne.

Hvad kan jeg låne penge til?

Fordelen ved at låne penge online er, at du kan låne pengene nemt og billigt, uanset om lånet skal bruges til betaling af uforudsete udgifter, til det daglige forbrug, til en ferie eller til noget helt fjerde.

Der kan være mange grunde til, at man kan have brug for at låne, og selv med en sund og fornuftig økonomi, kan der være grunde til, at behovet opstår. Står du eksempelvis i en situation, hvor vaskemaskinen er gået i stykker, hvor der venter en tandlægeregning, eller hvor bilen skal på værksted, så kan det være nødvendigt med et pengelån.

Uanset om du skal have fat i et mindre eller større lån, og uanset om det er til forbrug, oplevelser eller investering, så kan du låne penge nemt og få fat i det billigste online lån via denne side.

Et samlelån kan skabe overblik og give ro

Et samlelån er en oplagt mulighed for dig, som har flere forskellige lån, og som ønsker overblik over dine lån og generelt har brug for mere ro omkring din økonomi. Det skyldes, at man med et samlelån kan få et billigere lån, idet alle dine nuværende lån samles hos én kreditor, frem for at de er spredt ud hos forskellige kreditorer med forskellige vilkår og forskellige regler for den månedlige afbetaling.

Ved at have lånene samlet, bliver det nemmere at få overblik over tilbagebetaling, idet du ikke skal holde øje med og huske flere forskellige månedlige afdrag, men kun skal forholde dig til det ene samlelån.

Herudover er sammenlægningen af lån ofte en billigere løsning grundet lavere renter og gebyrer. Altså er der gode muligheder for at spare mange penge via de reducerede kreditomkostninger ved samlelån. Dette gælder særligt ved sammenlægning af forbrugslån, da disse typisk har en høj årlig omkostning i procent (ÅOP).

De store besparelser er altså også en måde at tjene penge, idet besparelserne giver dig flere penge mellem hænderne. Disse kan eksempelvis bruges på fornøjelser eller til at tilbagebetale lånet hurtigere eller få en større opsparing.

Udover de ovenstående fordele ved samlelån, så er denne lånetype også en fleksibel løsning, der giver dig mulighed for selv at have indflydelse på lånets løbetid, såfremt du bliver godkendt til sammenlægningen. Så har du flere lån, så kan det være en god ide at undersøge mulighederne for at få ét sammenlagt lån med en lavere ÅOP.

Hvad er forskellen på de forskellige lånetyper?

Der findes mange forskellige lånetyper, og det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad forskellene mellem disse er, dels for at finde det rette lån tilpasset egne lånebehov og krav, og dels for at kunne vurdere, om der er tale om et godt lån med fair vilkår.

Overordnet set skelnes der først og fremmest mellem forbrugslån og investeringslån. Som navnene antyder, så ligger forskellen mellem disse i, om lånet optages med henblik på forbrug eller investering. Herunder gennemgår vi mere i dybden, hvad forskellen er på de forskellige typer lån.

Forbrugslån og investeringslån

Forbrugslån er betegnelsen for de lån, som optages med henblik på forbrug, altså køb af eksempelvis ting eller oplevelser, som mister sin økonomiske værdi umiddelbart efter købet eller kort tid herefter. Ofte er der højere omkostninger, i form af renter og gebyrer, ved at optage forbrugslån sammenlignet med investeringslån.

Samtidig kan der være store forskelle på omkostningerne ved forbrugslån hos de enkelte låneudbydere, hvorfor det kan være fordelagtigt at anvende en sammenligningsportal som den på vores side til at sætte sig ind i, hvor du kan få det bedste lån.

Kviklån er en specifik form for forbrugslån, der typisk er forbundet med højere renter og gebyrer, og som typisk ligeledes skal tilbagebetales relativt hurtigt. Kviklån er typisk mindre beløb og på maksimalt få tusinde kroner.

I modsætning til et forbrugslån, så optages et investeringslån med henblik på at købe noget, som kan være en investering på længere sigt – eksempelvis en fast ejendom eller bil. Der vil naturligvis stadig være risici forbundet med investeringer i eksempelvis boliger, eftersom priserne på boligmarkedet er svingende, men som regel kan det vise sig at være en god investering på sigt.

Lån penge uden sikkerhed eller med sikkerhed

I forlængelse af ovenstående skelnen mellem investerings- og forbrugslån, kan der ligeledes skelnes mellem sikrede og usikrede lån, hvor investeringslånene typisk er såkaldte sikrede lån, mens forbrugslån er usikrede lån.

De sikrede lån er netop de lån, hvor långiveren har en sikkerhed i et aktiv, såsom en ejendom eller bil. Således vil det for långiveren være muligt at kræve, at aktivet sælges, såfremt låntager ikke betaler af på lånet til tiden, hvorved långiver kan få sine penge tilbagebetalt herigennem.

Som følge heraf vil renterne ved de sikrede lån typisk også være lavere end ved usikrede lån, fordi der for långiver er en større usikkerhed forbundet med et usikret lån. Fordelen ved de usikrede lån er for låntager imidlertid, at man i højere grad selv kan vælge, hvad pengene bruges til, da de ikke skal investeres i et aktiv.

Der er store forskelle på renter, gebyrer og vilkår, hvis du skal låne uden sikkerhed. For at få fat i det billigste lån vil det således være fordelagtigt at anvende vores side, hvor vi sammenligner lån og giver dig indblik i den endelige rente på de mange lån, der kan optages hos forskellige online låneudbydere.

Lån med fast rente eller variabel rente

Foruden ovenstående skelnes der typisk mellem lån med en fast rente og lån med en variabel rente. Et lån med en fast rente indebærer, at renten er den samme over hele lånets løbetid. Det vil altså også sige, at du ikke skal være bekymret over eventuelle rentestigninger, såfremt du vælger et lån med en fast rente.

I modsætning hertil kan renten til et lån med en variabel rente ændre sig over tid, således at renten følger renteudviklingen i samfundet. Altså kan du risikere, at renten stiger markant, men omvendt kan du også være heldig, således at renten falder eller forbliver lav.

Banklån og realkreditlån

Der er yderligere forskel på lån alt afhængigt af, hvor de optages. Der kan eksempelvis også optages lån gennem banken eller et realkreditinstitut.

Banklån og realkreditlån har ofte nogle af de bedste vilkår, og det er derfor ofte også nemmere at finde et billigt lån, men til gengæld vil det typisk også være disse lån, som er sværest for ansøgerne at blive godkendt til. Alternativt kan du altså låne penge hos en af de mange udbydere af forbrugslån, som findes online.

Hvem kan ansøge om at låne penge?

Lån penge hurtigt og lån penge nemt ved at sende en ansøgning. Du får et hurtigt svar på din ansøgning, og bliver du godkendt, så vil udbetalingen ske på kort tid. For at ansøge om et lån, er der en række krav, du skal leve op til.

Først og fremmest skal du være fyldt 18 år for at låne. Det er netop ikke lovligt at indgå en juridisk bindende kontrakt, såfremt man endnu ikke er myndig i Danmark.

For at optage lån er det yderligere et krav, at du ikke er registreret som dårlig betaler i RKI eller debitor registret. Der er hertil krav til, at du er bosat i Danmark og har et dansk CPR-nummer, såfremt du låner gennem banken.

Til trods for at man som ansøger kan leve op til ovenstående krav, kan man i visse tilfælde risikere at få afslag på sin ansøgning. Dette kan eksempelvis være tilfældet, hvis låneudbyderen vurderer, at man som ansøger ikke vil have mulighed for at afdrage på lånet til tiden eller inden for den fastsatte periode.

For at sikre at ansøgeren kan betale tilbage på lånet, foretages der af mange banker en individuel kreditvurdering på baggrund af indkomstforhold og faste udgifter til eksempelvis bolig, transport, mad, forsikringer og a-kasse. Disse faktorer kan netop bruges til estimering af det månedlige rådighedsbeløb og danner dermed grundlag for kreditvurderingen.

Vurderingen er ligeledes en god sikkerhed for dig som låntager, da du dermed ikke risikerer at stå med et lån, som ikke er mulig at tilbagebetale rettidigt.

Lån penge online og undgå besværet

At låne penge online har en række fordele og er en nem og hurtig proces. Du kan både anvende din smartphone, tablet eller computer til at låne online, og du undgår således en masse besvær sammenlignet med at gøre brug af andre lånemuligheder, idet du eksempelvis ikke skal fysisk ned i banken.

Samtidig giver den online løsning dig mulighed for at kunne sammenligne de forskellige lånetilbud direkte, i stedet for at du skal tilgå hver enkelt bank for at høre, hvad de har af tilbud.

For at låne online skal du udfylde en ansøgning via ansøgningsformularen, hvilket er en hurtig proces, der kun tager et kort øjeblik, hvorefter ansøgningen vil blive behandlet. Det er naturligvis helt uforpligtende at lave en ansøgning. Ved godkendelse til at optage lånet, vil udbetalingen ske umiddelbart efter eller inden for en relativt kort tidsperiode, efter at lånet optages, afhængigt af de specifikke vilkår for det valgte lån.

Der findes utrolig mange låneudbydere på nettet, og der er derfor mange muligheder, når det kommer til online lån. At sætte sig ordentligt ind i reglerne og vilkårene for de enkelte lånemuligheder er derfor vigtigt, men vi er også bevidste om og opmærksomme på, at dette kan være uoverskueligt for mange. Af samme årsag har vi gjort processen nemmere via vores sammenligningsportal og liste over markedets låneudbydere.

En af fordelene ved online lån er, at du som oftest selv kan tilpasse lånet, så det passer bedst til dig og dine lånebehov. Blandt andet kan du vurdere, om du ønsker at få betalt lånet af hurtigt og derved ønsker at have en kortere løbetid, som er forbundet med et højere månedligt afdrag.

Online lån er altså en god løsning, som gør, at du kan låne penge hurtigt, nemt og billigt samt få lånet tilpasset din situation.

Kan jeg låne penge allerede i dag via et hurtig-lån?

Det korte svar er: ja, hvis du bliver godkendt til et lån, efter at have ansøgt, så kan du optage et nyt lån allerede i dag. Lever du imidlertid ikke op til kravene for at optage et lån, eksempelvis fordi du er registreret i RKI, så vil det ikke være muligt at låne penge uden en kautionist, hvilket du kan læse mere om i det næstkommende afsnit.

Nu hvor det er blevet så nemt at låne penge online, vil vi selvfølgelig understrege og anbefale dig, at du altid gør dig grundige overvejelser, inden du optager et lån, og at du ikke handler i panik, hvis du står akut og mangler penge.

Det er ikke muligt at låne penge trods RKI uden kautionist

Det er ikke muligt at låne penge uden en kautionist, hvis du er registreret som dårligt betalende i RKI, da det er ensbetydende med, at du står registreret som dårlig betaler. Det er dog muligt at låne penge på trods heraf, hvis du ansøger om lånet sammen med en kautionist.

Kautionisten eller medansøgeren vil dermed optage lånet med dig og således fungere som en slags sikkerhed for låneudbyderen, idet kautionisten i sidste ende vil hæfte for og være forpligtet til at afdrage på lånet, hvis du stopper med at betale af på det rettidigt. 

Det vil som oftest være nemmere at blive godkendt til et lån, såfremt der er en medansøger – også hvis man ikke er registreret i RKI. På den måde er der netop mere end én person til at afdrage på lånet.

Lån penge billigt – Hvad koster det at låne penge?

Lån penge gratis – kan man det? Det er som udgangspunkt ikke en mulighed at låne penge helt gratis, eftersom der vil være nogle omkostninger, såsom etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer, forbundet med lånet. Vi har imidlertid samlet de bedste lån med lave renter og gebyrer her på siden, hvorved du har gode muligheder for at få fat i et af de billige lån online.

Spørgsmålet om, hvad det koster at låne, afhænger naturligvis af lånets kreditomkostninger, der er et udtryk for lånets omkostninger i form af den pålydende rente og de respektive gebyrer. Hertil er ÅOP, altså lånets årlige omkostninger angivet i procent, et nøgletal, som kan bruges til at få indblik i, hvad det koster at låne hos de enkelte låneudbydere.

Det er vigtigt, at du husker at afdrage på lånet rettidigt, da du ellers kan blive pålagt ekstra omkostninger. Desuden vil du som oftest have mulighed for at lave en samlet tilbagebetaling og indfri dit lån før tid, såfremt du ønsker det. Læs altså de specifikke vilkår for det valgte lån, så du er helt sikker på, hvad som er de gældende regler for det.

Det skal du være opmærksom på ved online lån

Som tidligere nævnt, så skal du altid være opmærksom på lånets ÅOP, der netop er baseret på den årlige omkostning ved lånet i form af blandt andet renter og gebyrer. På den måde kommer du ikke til at vælge et lån, som indebærer, at du skal betale et unødvendigt højt rentebeløb.

Yderligere er det vigtigt at være bevidst omkring løbetiden, således at du ved, hvor hurtigt lånet skal betales tilbage. Har du nogle spørgsmål til de enkelte lån, så skal du være meget velkommen til at kontakte os eller den pågældende låneudbyder.