Billige lån (2023) – Lån billigt til de bedste renter

I dag findes der mange låneudbydere på nettet, som tilbyder billige lån, hvorved du har gode muligheder for sikkert og trygt at låne penge billigt online.

På den ene side medfører dette bedre lånevilkår, grundet den øgede konkurrence mellem udbyderne, men på den anden side gør det det også sværere at få et overblik over de mange muligheder for at få et billigt lån.

Her på siden hjælper vi dig og giver dig information om, hvad du skal være opmærksom på, når du låner penge billigt på nettet, således at du har de bedste forudsætninger for at finde et billigt lån med lav rente, der passer til din økonomiske situation.

Hvordan finder jeg det billigste lån?

Der er rigtig mange online låneudbydere og banker, som tilbyder billige lån online i dag. For at finde det billigste lån skal du vurdere, hvilket lån, herunder hvilket lånebeløb (samlet kreditbeløb) og løbetid, du har brug for og foretrækker.

På baggrund heraf kan du udfylde ansøgningsformularen, hvorefter vi sammenligner de forskellige billige lån. Herigennem vil du modtage en række lånetilbud, som er baseret på dine behov og kreditvurderingen af dig.

Dette er den nemmeste og hurtigste løsning til at få overblik over dine lånemuligheder og dermed få indblik i, hvor billigt et lån du kan få.

De traditionelle bankfilialer tilbyder også, at du kan optage et billigt lån, men her vil der ofte være krav til, at der skal stilles sikkerhed i det, som pengene lånes til – eksempelvis en bil eller bolig. Altså vil du ikke kunne låne pengene til lige præcis dét, du ønsker.

Hvor ser jeg alle omkostninger ved et lån?

Det er et lovkrav, at lånets omkostninger, herunder lånets pålydende rente og respektive gebyrer, står tydeligt fremskrevet på alle lån, således at det er nemt for låntageren at vurdere, hvor du kan finde billige lån.

ÅOP

For at få overblik over markedets billige lånemuligheder, skal du tage udgangspunkt i ÅOP, som altid står angivet på de forskellige lånetilbud. ÅOP er netop en forkortelse for årlige omkostninger i procent, hvorved alle omkostninger ved det pågældende lån er medregnet heri.

Derfor er dette også tallet, du skal tage udgangspunkt i, såfremt du skal finde billige lånemuligheder; det billigste lån er det med laveste ÅOP. Ved sammenligning af de forskellige lån er det naturligvis essentielt at have samme løbetid på de lån, som sammenlignes, således at der kan opnås et realistisk billede af, hvilket lån som reelt er det billigste.

Hvad koster et billigt lån?

Svaret på spørgsmålet om, hvad et lån koster, afhænger af flere forskellige parametre. For at få indblik i de totale omkostninger, skal man tage udgangspunkt i lånets ÅOP, der netop er et udtryk for lånets årlige omkostninger.

Det er centralt at huske på, at lånets løbetid ligeledes har betydning for de samlede omkostninger; der er eksempelvis forskel på, om man betaler af på lånet over en periode på 2 eller 5 år, selvom de to lån har samme samlet kreditbeløb. Derfor skal løbetiden altid medtages i vurderingen af prisen på lånet.

Det vil desværre kun i de færreste tilfælde være muligt at få rentefrie lån. Det skyldes, at låneudbydere også skal kunne tjene penge på at udbyde et billig lån.

Man finder det billigste lån ved at sammenligne

Når du skal finde det billigste lån, skal du sammenligne de forskellige låns totalomkostninger. Som nævnt ovenfor er det bedst at tage udgangspunkt i de forskellige låns ÅOP ved sammenligning med henblik på at finde frem til det lån, som er billigst.

Der findes netop også visse dyre online lån, og derfor er der en række faktorer, som du skal være opmærksom på, så du er sikker på at få et billigt lån, som passer til dine specifikke lånebehov og din økonomiske situation.

Vær opmærksom på lånets løbetid og ÅOP

Når de billige lånetilbud sammenlignes, skal du sikre dig, at de respektive lånemuligheder har samme løbetid (tilbagebetalingsperiode) for at få et realistisk indblik i lånets omkostninger.

Det skyldes, at du sagtens kan finde lån, som har en forholdsvist lav ÅOP, men hvor løbetiden til gengæld er over mange år, og grundet den lange tilbagebetalingsperiode kan du således ende med at have flere samlede omkostninger. Det er derfor vigtigt at du vælger en løbetid, som passer til dit lånebehov og din økonomiske situation. Tag således udgangspunkt i denne, når du sammenligner de forskellige lånetilbud.

Der kan være forskellige faktorer som gør, at du enten foretrækker en kort eller lang tilbagebetalingsperiode på lånet. Har du et fornuftigt stort rådighedsbeløb hver måned, så kan det være en god ide at have en større månedlig ydelse og dermed en kortere tilbagebetalingsperiode, således at du kan blive hurtigt gældsfri. Hvis du omvendt har et strammere månedligt budget, kan det være nødvendigt at forlænge løbetiden, således at du ikke har en for høj månedlig betaling på lånet.

Ansøg om billige lån – lån billigt ved at indhente forskellige lånetilbud

For at indhente oplysninger om de forskellige lånemuligheder, således at du kan finde det bedste og billigste lånetilbud på et usikret lån, skal du først udfylde en uforpligtende ansøgning. Det kan du gøre via os, og det tager kun et kort øjeblik at udfylde ansøgningen. Denne ansøgning vil tage udgangspunkt i det pågældende lånebeløb/samlet kreditbeløb, du har behov for, den ønskede løbetid samt den personlige kreditvurdering, der foretages af dig.

Efter at have udfyldt ansøgningen, vil de respektive låneudbydere give dig en række lånetilbud, som er baseret på de nævnte faktorer; løbebeløb, løbetid og kreditvurdering.

De respektive lån vil være knyttet til forskellige vilkår. Som følge heraf er det vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind de gældende regler og vilkår samt sammenligner dem på baggrund heraf.

Koster det penge at modtage lånetilbud og sammenligne?

Det koster ikke penge at ansøge hos os om et billigt lån og efterfølgende sammenligne de indhentede tilbud. Det er netop helt gratis og uforpligtende at udfylde ansøgningen og efterfølgende sætte dig ind i de respektive regler og vilkår ved de enkelte billig lån.

En kreditvurdering til billige lån

Når du udfylder en ansøgning om at optage et billigt lån online, så vil de forskellige låneudbydere/banker, som tidligere nævnt, foretage en kreditvurdering af dig. Dette er en vurdering af din økonomiske situation, som foretages med henblik på at sikre, at banken vil kunne få sine penge tilbage, og at du ikke optager et lån, som kan føre dig ud i en personlig økonomisk krise.

Kreditvurderingen tager udgangspunkt i dine indkomstforhold, faste udgifter og eventuel restgæld fra lån til øvrige kreditorer. Derudover vurderes din tidligere tilbagebetalingshistorik, såfremt du tidligere har optaget et billigt lån eller har anden gæld.

Kreditvurderingen anvendes ydermere til at vurdere og fastsætte, hvilken rente banken kan tilbyde dig. Spørgsmålet om, hvor billigt dit lån kan blive og hvor store de samlede kreditomkostninger bliver, afhænger altså af din kreditvurdering. Har du en god økonomi, så vil du kunne opnå en lavere pålydende rente og bedre låneforhold, da banken dermed ikke har en så stor risiko ved at låne dig penge.

Har du omvendt en mere ustabil økonomi, eksempelvis fordi du ikke er i fast arbejde, så vil dine lånemuligheder være væsentligt forringet grundet det lavere månedlige rådighedsbeløb og den økonomiske usikkerhed. Her vil det først og fremmest være vigtigt, at du får et fast arbejde, således at du har en fast månedlig indtægt. Derudover kan du forbedre lånemulighederne ved at have en medansøger, hvilket du kan læse mere om længere nede på siden.

Det er naturligvis vigtigt, at du er ærlig, når du i ansøgningen oplyser om din privatøkonomi, som danner grundlag for kreditvurderingen.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal finde et billigt lån?

Selvom et lån umiddelbart ser billigt ud, eksempelvis fordi det har en lav rente, kan det være knyttet til diverse gebyrer, hvorved de samlede omkostninger kan ende med at være høje. Det er som følge heraf ikke altid lånet med den laveste rente, som er det billigste lån, såfremt det pågældende lån ligeledes har høje gebyrer.

Det parameter, du skal tage udgangspunkt i for at få et realistisk indblik i omkostningerne, er derfor lånets ÅOP. Hertil kan du desuden anvende lånets samlede tilbagebetaling/samlede omkostninger som sammenligningsgrundlag.

Det billigste lån er ikke nødvendigvis det bedste lån i din situation

Du er med stor sandsynlighed på udkig efter at finde Danmarks billigste lån, eftersom du er kommet til denne side. Det er i den forbindelse vigtigt at påpege, at der kan være visse situationer, hvor det absolut billigste lån ikke nødvendigvis også er det bedste lån.

Det skyldes, at nogle låntagere kan have behov for eksempelvis at have en længere tilbagebetalingsperiode, såfremt der ikke er et stort nok rådighedsbeløb til høje månedlige afdrag, hvilket kan påvirke de samlede omkostninger.

For andre låntagere kan det være, at man eksempelvis prioriterer at få et lavt etableringsgebyr, og at dette er vigtigere end at få den laveste pålydende rente, eksempelvis fordi man har planer om at indfri lånet hurtigere. Altså afhænger det af din økonomiske situation.

Endvidere vil vi påpege, at selvom du er havnet på denne siden, vil du ikke nødvendigvis kunne få fat i Danmarks billigste lån, da prisen på lånet, som du kan tilbydes, netop afhænger af din privatøkonomiske situation. Altså vil lånemulighederne altid være tilpasset den enkeltes økonomi og kreditvurdering, men vi kan hjælpe dig til at finde det lån, som er bedst for netop dig.

Kan jeg få et billigt samlelån?

Der er gode muligheder for at få et billigt samlelån, som er en oplagt mulighed, der kan medføre, at du kan spare mange penge. Samlelån er for dig, som har flere eksisterende lån, og som følge heraf ønsker at få dem samlet i ét større lån med en lavere rente og færre samlede kreditomkostninger. Du kan således få samlet lånene til ét billigt lån hos én kreditor, uanset om de eksisterende lån er spredt hos forskellige kreditorer eller er optaget hos samme låneudbyder.

Der er utroligt mange fordele ved de billige samlelån. For det første sparer du penge på den pålydende rente og diverse gebyrer hver måned, da du ikke længere skal forholde dig til omkostninger ved flere lån, men kun har ét enkelt lån at betale af på. Som følge heraf vil du få et højere rådighedsbeløb og eventuelt kunne indfri dit lån hurtigere; det er altid en mulighed at tilbagebetale dit lån før tid, hvis du har mulighed for og ønsker dette.

Derudover vil du kunne få et større økonomisk overblik, da du ikke længere skal forholde dig til de mange kreditorer, og dette kan for mange være en væsentlig parameter, som gør, at der opnås mere økonomisk ro i hverdagen.

Er du interesseret i et billigt samlelån, så er det, som altid, vigtigt at du forholder dig til lånets ÅOP og løbetid.

Forskellige typer billige lån

Der skelnes mellem forskellige typer billige lån; henholdsvis de billige usikrede lån og de billige sikrede lån.

For de billige usikrede lån gælder det, at du kan bruge lånet på lige netop det, du ønsker. Her er altså også tale om et billigt forbrugslån, hvor der ikke stilles en sikkerhed for låneudbyderen i det, som lånet bruges på.

Omvendt så vil låneudbyderen have en sikkerhed i de sikrede lån, idet der stilles pant i det, som lånet bruges på. Her kan eksempelvis være tale om et boliglån eller et billån.

Der vil som regel være en lavere rente på de sikrede lån, da låneudbyderen eller banken har en lavere risiko forbundet med at låne hertil. Årsagen hertil er, at låneudbyderen kan kræve at boligen eller bilen sælges, hvis det er det, pengene er brugt på, såfremt låntager ikke betaler af rettidigt.

Ved de usikrede lån har du som låntager til gengæld mere frihed i forhold til at vælge, hvad pengene bruges på. Selvom de sikrede lån ofte har en lavere rente end de usikrede lån, så er det vigtigt at påpege, at dette ikke altid er tilfældet, og samtidig må man huske på, at der ligeledes findes fordelagtige og fornuftige usikrede lån med lave renter og samlede kreditomkostninger.

Sammenlign billige lån uden sikkerhed

Er du interesseret i at finde dit næste billige lån uden sikkerhed, så er der gode muligheder for netop dette. Der findes mange forskellige låneudbydere, som giver dig mulighed for at optage billige lån online uden sikkerhed.

Udfyld først en ansøgning, hvorefter du vil modtage tilbud som passer til din økonomiske situation, og ved efterfølgende sammenligning af disse kan du finde frem til det billigste lån med lav rente.

Lån penge billigt med en medansøger

Du kan styrke din ansøgning ved at have en medansøger. På denne måde vil banken eller låneudbyderen netop kunne tilbyde jer en lavere rente og altså dermed færre samlede kreditomkostninger på et billigt lån.

Det skyldes, at jeres økonomiske situation som låntagere dermed er bedre, idet I er flere til at tilbagebetale lånet og som dermed også hæfter for det, hvorved flere låneudbydere vil kunne tilbyde jer bedre lånevilkår.

FAQ: Hyppigt stillede spørgsmål om billige lån

Herunder fremgår nogle af de hyppigt stillede spørgmål om at optage billige lån på det danske lånemarked.

Kan man låne penge billigt, når man er registreret i RKI?

Står du registreret i RKI eller Debitor Registret, så kan du som udgangspunkt ikke låne penge, idet du dermed står registreret som dårlig betaler. Altså er det angivet i registrene, at du har en historik, hvor du ikke har betalt dine tidligere lån tilbage rettidigt, hvorfor det som udgangspunkt ikke vil være muligt at optage endnu et billigt lån.

Det er imidlertid muligt at låne penge hos udbyderne alligevel, såfremt du gør dette med en medansøger, som har en god privatøkonomi, og som ikke er registreret i RKI. På denne måde vil I netop være to, som står angivet som låntagere, hvorved der er flere til at tilbagebetale lånet, og samtidig vil medansøgeren være kautionist og dermed også hæfte for lånet, såfremt der ikke betales tilbage på lånet til tiden.

Hvor hurtigt udbetales pengene, hvis man låner penge online?

Låner du penge online, så udbetales pengene relativt hurtigt. Som oftest vil du have pengene på din konto inden for 1-3 bankdage, afhængigt af den pågældende bank, når du har accepteret et af de respektive tilbud på et billigt lån.

Kan jeg omlægge mine lån til en billigere rente?

Står du i den situation, at du aktuelt har lån, som du er ved at tilbagebetale, men at din privatøkonomi er blevet bedre, siden du optog lånet, så har du mulighed for at få et rentetjek på dit nuværende lån og eventuelt omlægge dine lån til en billigere rente.

Det kan eksempelvis være, at du, siden lånet blev optaget, er skiftet job og i den forbindelse har opnået en lønforhøjelse, hvorfor dit månedlige rådighedsbeløb er blevet højere.

Ved at omlægge dine lån vil du formentlig kunne opnå en billigere pålydende rente og dermed spare mange penge. Tag derfor fat i din långiver for at høre om dine muligheder, og alternativt kan du undersøge mulighederne for at få et samlelån med lav rente, såfremt du har flere dyrere lån og i stedet ønsker disse samlet i ét billigere lån.

Hvad er kravene for at låne penge online?

For at låne penge billigt online skal du som minimum være 18 år gammel og yderligere have fast bopæl i Danmark. Derudover er det et krav, at du ikke er registreret i RKI eller debitorregistret. Der foretages desuden en kreditvurdering af dig, som danner grundlag for vurderingen af, om du kan optage et lån, og i så fald hvilke lånevilkår du kan tilbydes.

Lån penge billigt på nettet – men er det sikkert at låne billigt online?

I Danmark er der love, som gør, at det er helt sikkert at låne penge, uanset om du vælger et billigt online lån eller låner via en traditionel fysisk bankfilial. Lovgivningen på området sikrer desuden, at det er muligt at finde billige lånemuligheder, og at der ikke udbydes urimeligt høje renter, som ender i omkostninger langt over lånebeløbet (samlet kreditbeløb).

Samtidig er det et lovkrav, at alle regler og vilkår for lånene, herunder lånets ÅOP, skal være tydeligt angivet på lånet, således at man som låntager er indforstået med lånets omkostninger og vilkår. Hermed vil der, udover samlet kreditbeløb, ÅOP og den endelige rente, blandt andet stå oplysninger om lånets gebyrer, de samlede kreditomkostninger, hvor ofte du skal betale renter og eventuelt (såfremt det er relevant for lånet) information om variable debitorrente og nominel rente.

Hvorfor leder man efter et billigt lån

Der kan være mange grunde til, at man kan have brug for et lån. Der kan være en familieforøgelse på vej, eller måske har du brug for penge til en ny vaskemaskine eller den smarte computer, som du altid har ønsket dig. Som sagt, kan der være mange gode til, at du gerne vil finde billige lån med hurtig udbetaling. Det kan hurtigt blive uoverskueligt at skulle sortere gennem de mange forskellige typer af lån, og hvilke der er de billigste lån. Derfor får du i denne artikel en guide til, hvordan du kan finde de billigste lånemuligheder til glæde for dig og din familie. 

Når du leder efter billige lån

Når du skal finde ud af, hvor du kan finde de billigste lånemuligheder, kan det være en god ide at tænke på den klassiske lånemetode. Når du skal låne penge, kan du gå til din bank. De mest gængse kan for eksempel være Nordea, Danske Bank, Sydbank eller Jyske Bank. Disse kan låne dig penge til større ting, såsom et huslån eller et billån, hvor dine renter kan ligge fast eller fleksibel alt i forhold til, hvad du som kunde er mest tilpas med. Disse kan også give dig en kassekredit, skulle det være nødvendigt i forhold til dit budget.

Denne måde at finde lån på er den større og mere omfangsrige mulighed, som du har. Inden du skriver under på en lånekontrakt, er det dog en god ide at holde øje med, om du har andre muligheder. 

Familie og venner

Når du leder efter lån, kan det være en god ide at tage et kig på alternativer. Det kan måske være en mulighed at søge efter et lån hos din familie eller dine venner. Vælger du denne løsning, er det vigtigt, at begge parter søger for en låneaftale, så der er klare retningslinjer. Det er dog ikke lovpåkrævet, at dem du låner penge ved privat skal pålægge renter, og dine forældre, dine venner eller andre kan altså derfor låne dig penge, uden at du behøver at skulle betale renter. 

Find billige lån

Når du skal finde et billigt lån, og du ikke vil gå igennem din egen bank, eller du ikke har lyst til at låne penge af familie eller venner, kan det være en god ide at kigge billige lån andre steder. Efterhånden er der kommet mange forskellige måde, hvorpå du kan tage et kviklån. Der findes mange oversigter over billig lån i Danmark, men det vigtigste i denne process er at huske at sammenligne lånene, inden du skriver under på en låneaftale.

Sådan sikrer du dig, at du ikke får et dårligt billigt lån, og at renterne efterfølgende ikke er overvældende for dit budget.

Online billige lån

Når du skal finde de billigste lån med hurtig udbetaling, skal du gå på nettet. Her kan du finde hurtige kviklån, hvor du nemt og enkelt kan låne penge til de ting, som du mangler i din hverdag. Når du går på nettet er der forskellige ting, som du skal lægge mærke til, inden du benytter af et af de mange tilbud på billige lån. 

ÅOP (Årlige omkostninger i procent)

Når du vælger at finde et billigt lån online, skal du huske at læse din kontrakt godt igennem. Når du gør dette, vil du støde ind i bogstaverne ÅOP. Dette står for Årlig Omkostninger i Procent. Det er dette, som viser dig, hvordan dit lån egentlig kommer til at se ud i dit budget efterfølgende, da det viser dig, hvad du skal give med både renter og gebyrer.

Det er altså de samlede omkostninger ved dit lån, og det er ved at kigge godt og grundigt på dette, at du kan sammenligne de forskellige lånemuligheder, som du har. Dette gør, at du ikke får en ubehagelig overraskelse, efter du har taget lånet, og du kan med ro i sindet vide, at lånet ikke vil være på stor bekostning af din fremtidige økonomi. 

Stiftelsesgebyr

Når du skal låne penge, vil der være et stiftelsesgebyr. Dette er penge, som du betaler for at få lov til at låne penge i første omgang. Jo flere penge du vil låne, jo flere penge skal du lægge ud. Det er meget forskelligt fra lån til lån, hvor meget du skal betale, og det være lige fra mellem et par hundrede kroner og helt op til flere tusinde kroner.

Det er altså ikke ligegyldigt, hvor meget du kommer til at skulle betale for din billige hurtigt lån og det er derfor en god ide at sammenligne de forskellige stiftelsesgebyrer.

Tilbud på de billigste lån

Du kan sagtens finde billige online lån, og du har mange muligheder at vælge imellem. Du kan for eksempel vælge at låne penge hos steder som LånLet eller BedreKredit, hvor du penge næste uanset beløb.

Når du låner penge ved denne type af låneinstitution, kan du få mange fordele. Det er hurtigt og nemt at få adgang til billige lån hurtigt, hvor du uden anstrengelser kan låne helt op til for eksempel 100.000 kroner.

Denne type af lån, kalder man et forbrugslån, og det er den type af billige lån, som du nemt kan benytte dig af, skulle din vaskemaskine stoppe med at virke, eller skulle du have brug for en ny trampolin til haven til børnene.

Uanset dine behov, kan du finde billige lån online, hvor låne steder som Lånio, Cashper eller FerratumMoney, står klar til at hjælpe dig med dine økonomiske vanskeligheder.

Afdrag og løbetid

Husk på, at når du vælger et billigt online lån, så er det en god ide at holde øje med, hvor du skal betale i afdrag, og hvor lang løbetid du har på dit lån. Dette er en del af, hvor meget du skal sætte af til at tilbagebetale dit lån senere hen. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i din lånekontrakt, så du er helt klar over, hvordan dit lån er skruet sammen.