Privatlån (2023) – Få det bedste privatlån til billigste rente

Der er flere faktorer, du bør være opmærksom på, når du leder efter et privatlån, for at du kan være sikker på at få fat i det bedste lån, som er tilpasset dig og din økonomiske situation. Er du således på udkig efter et privatlån online, så er der gode grunde til at læse med her.

Vi giver dig netop de bedste forudsætninger for at finde et lån, som passer til dine behov. Hertil giver vi dig indblik i, hvad som er særligt vigtigt at være opmærksom på, så du kan træffe beslutningen om eventuelt at optage et lån ud fra et velovervejet og fornuftigt beslutningsgrundlag.

Derudover finder du her på siden information om, hvordan du kan låne penge ved at ansøge om et af de billigste privatlån med en så lav rente og derved så få totalomkostninger som muligt.

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er et lån, som kan optages som privatperson med henblik på privat forbrug. Som følge heraf bliver et privatlån ofte også kaldet et forbrugslån, hvorved der endvidere er tale om et lån uden sikkerhed.

Et lån uden sikkerhed indebærer netop, at du kan bruge lånet på lige præcis det, du foretrækker; der er fra låneudbyderen ikke et krav til, at lånet bruges på en forudbestemt investering, såsom at lånet optages til køb af en ny bolig, som banken eller låneudbyderen derved opnår pant og sikkerhed i.

Dermed er privatlån også en af de mest fleksible typer lån, du kan optage. Uanset om du har brug for et privatlån til at betale uforudsete udgifter, til at købe en ny mobil, til at afholde drømmebrylluppet eller til noget helt andet, så er der heldigvis i dag gode muligheder for at optage et privatlån med fornuftige renter og gode lånevilkår.

Hvad koster et privatlån?

Der er stor forskel på, hvad privatlånene hos de forskellige udbydere koster. For at få indblik i prisen, skal du se på lånets årlige omkostninger i procent (forkortes som ÅOP). Dette tal giver et billede af, hvad lånets samlede omkostninger er om året, da alle lånets gebyrer og renter er medregnet heri.

Samtidig er det vigtigt, at du har lånets løbetid in mente, når du skal finde frem til prisen på at låne penge, da perioden for, hvor længe du skal afdrage, naturligvis også spiller ind i forhold til, hvad den samlede tilbagebetaling bliver. Det er et krav for alle låneudbydere at oplyse om ‘samlet tilbagebetalingsbeløb’, hvorfor dette beløb også altid vil være angivet på lånet.

Herunder gennemgår vi mere dybdegående, hvilke faktorer der påvirker prisen på privatlån online.

Faktorer som påvirker prisen på lånet

Mange låntagere tror fejlagtigt, at det kun er renten på lånet, som påvirker lånets pris. Den endelige pris på lånet afhænger dog af flere forskellige faktorer;

 • Din økonomiske situation (individuel kreditvurdering)
 • Lånebeløbet (samlet kreditbeløb)
 • Løbetiden
 • Gebyrer
 • Renter
 • Eventuel medansøger eller kautionist

Alle de faktorer, som i sidste ende får betydning for, hvad det koster at låne penge, gennemgås mere i dybden herunder.

Din økonomiske situation: For det første afhænger prisen på lånet af bankens kreditvurdering af dig. Dette er altså en vurdering af din privatøkonomi, herunder af dine indtægter og eventuel nuværende gæld. Der ses også på eventuel tidligere gæld samt historikken for tilbagebetaling heraf. Banken foretager en vurdering af disse forhold for dels at finde ud af, om banken kan tilbyde dig et lån, og dels for at finde ud af hvilken rente banken i så fald vil kunne tilbyde dig, hvis du bliver lånegodkendt. Det vil som regel være sådan, at banken kan tilbyde dig bedre renter og låneforhold, hvis du har en god økonomi og altid har betalt dine lån af til tiden, da banken dermed ikke finder det så risikabelt at låne dig penge.

Lånebeløbet: Hernæst påvirkes prisen på lånet af størrelsen på lånet (samlet kreditbeløb). Der vil som oftest være forskel på, hvilke renter du kan tilbydes, afhængigt af lånebeløbet og altså dermed hvor mange penge som lånes.

Løbetiden: Ydermere har løbetiden en væsentlig betydning for, hvad det koster at betale lånet tilbage. Forestil dig at du tilbydes to forskellige lån, som har samme rente, men hvor det ene lån indebærer at lånet tilbagebetales over en periode på 2 år, mens det andet lån skal tilbagebetales over en periode på 3 år. I denne situation vil det sidste lånetilbud ende med at være væsentligt dyrere end det første, da du betaler af på lånet og dermed betaler renter over en længere periode.

Et andet scenarie er, du bliver tilbudt en lav rente på et lån, hvor løbetiden imidlertid er meget lang, mens et andet lån indebærer en lidt højere rente, men væsentligt kortere løbetid, hvorved det første lån ender med at blive et dyrere lån, når alt er tilbagebetalt. Det er naturligvis vigtigt, at du gør op med dig selv, om du foretrækker lavere månedlig ydelser og derved en lidt længere løbetid, eller om du ønsker at få lånet betalt hurtigere tilbage, således at du i perioden også vil have højere månedlige ydelser. For at få indblik i, hvad lånet ender med at koste, når det er tilbagebetalt, kan du se på nøgletallet ‘samlet tilbagebetaling’.

Gebyrer: At optage et privatlån vil være forbundet med omkostninger som følge af diverse gebyrer. Der er dog stor forskel på, hvilke gebyrer privatlån pålægges hos de forskellige låneudbydere, og herudover kan der også være stor forskel på, hvor store gebyrerne i så fald er. Der kan blandt andet være forskel på lånene, hvad angår eventuelle stiftelses- eller oprettelsesgebyrer, administrationsgebyrer og faktureringsgebyrer. Læs derfor altid regler og vilkår, inden du vælger at optage et privatlån, så du ikke risikerer at betale mere, end hvad nødvendigt er.

Renter: Lånets rente har naturligvis også betydning for, hvad det koster at låne. Renten beregnes som en procentvis del af lånets beløb, som skal betales til långiveren oven i det lånte beløb. Der kan være stor forskel på, hvilken rente de forskellige udbydere kan tilbyde, herunder om du tilbydes en fast eller variabel rente. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på renten, når du skal vælge et lån. Husk, som tidligere påpeget, dog på, at det ikke er nok kun at se på, om du får en lav rente, da der også kan komme andre udgifter oven i lånet, såsom flere gebyrer, hvorfor det anbefales, at du tager udgangspunkt i lånets ÅOP, når lånetilbuddene sammenlignes.

Eventuel medansøger eller kautionist: Ydermere kan prisen på dit privatlån blive påvirket af, om du optager lånet alene eller har en medansøger eller kautionist med på låneaftalen. Er der en medansøger, så vil mange låneudbydere tilbyde, at du kan få lånet billigere, da I således er to til at optage lånet og dermed to til at betale af på det. På samme vis vil I som regel kunne få et bedre lån, såfremt der er en kautionist, som således kautionerer for lånet, hvis hovedansøgeren stopper med at afbetale rettidigt. Ved lån med en medansøger eller en kautionist vil låneudbyderne som oftest være villige til at tilbyde jer mere fordelagtige låneforhold, herunder en bedre rente, idet der netop ikke er en lige så stor risiko forbundet med at låne jer penge.

Find billige privatlån

Du er formentlig på udkig efter et billigt privatlån på det danske lånemarked, eftersom du læser med på denne side. Selvfølgelig er det, som altid, vigtigt at gøre op med sig selv, om det overhovedet er nødvendigt at optage et privatlån, eller om der er andre muligheder, såsom at spare op.

Der kan dog være situationer, hvor det er nødvendigt at optage et privatlån, og ved du allerede nu, at du står i en situation, hvor du har brug for at få et privatlån, så får du herunder den komplette guide til, hvorledes du finder billige privatlån på nemmeste og hurtigste vis.

For at finde et billigt privatlån online, skal du først udfylde en låneansøgning med henblik på at modtage forskellige lånetilbud. Efterfølgende kan du sammenligne lånetilbuddene for at finde frem til dét privatlån, som har de laveste totalomkostninger, og som samtidig passer til din situation – herunder hvad angår månedlige afdrag og løbetid.

Lav en låneansøgning for at modtage tilbud på privatlån

Ansøgningsprocessen indebærer følgende:

 1. Udfyld vores gratis og uforpligtende ansøgningsformular, tag herunder stilling til lånebeløb og løbetid samt angiv personlige oplysninger
 2. Ansøgningen sendes videre til vores samarbejdspartnere, som udbyder lån
 3. Bankerne laver en kreditvurdering af dig og vurderer på baggrund heraf, hvilke lån de kan tilbyde ud fra dine oplysninger
 4. Du modtager lånetilbud
 5. Sammenlign lånetilbuddene for at finde det billigste lån
 6. Eventuelt: Underskriv en låneaftale

Trinnene uddybes i det følgende. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at påpege, at du altid skal være helt ærlig, når du laver en ansøgning.

Det er gratis og uforpligtende at udfylde en ansøgning om privatlån. Når du udfylder ansøgningen, skal du angive det ønskede lånebeløb og den foretrukne løbetid, herunder om du ønsker en lang løbetid og dermed en lavere månedlig ydelse eller omvendt en kort løbetid og højere månedlig ydelse.

Yderligere skal en række personlige oplysninger angives i ansøgningen, som de respektive banker og låneudbydere bruger til at vurdere din kreditværdighed og til at finde frem til hvilken nominel rente og hvilke lånevilkår, såsom estimeret månedlig ydelse, de kan tilbyde dig på et privatlån. Det tager kun et kort øjeblik at udfylde ansøgningsformularen og er desuden en nem proces.

Når du har udfyldt din ansøgning, sendes den videre til de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. På baggrund af dine ønsker og din økonomiske situation vil bankerne finde frem til den rente og de vilkår, de kan tilbyde dig på et privatlån. På lånetilbuddene vil oplysninger om bl.a. ÅOP, samlet tilbagebetaling, forventet månedlig ydelse, løbetid og lånebeløb være angivet.

Du kan herefter tage stilling til, om du ønsker at låne penge via et af de tilsendte lånetilbud. Inden du takker ja til et af lånetilbuddene og underskriver en låneaftale, bør du naturligvis sammenligne lånene for at sikre, at du får fat i det bedste og billigste privatlån, som passer til dine behov og din situation.

I det næstkommende afsnit får du indblik i, hvordan du sammenligner privatlån hos forskellige låneudbydere for at finde et billigt lån online.

Sammenlign privatlån for at finde det billigste

Når du har modtaget en række lånetilbud, så er du klar til at sammenligne privatlån-tilbuddene. Når du gør dette, er det ikke nok at være opmærksom på, hvor du kan tilbydes en lav rente på privatlån uden sikkerhed, da øvrige omkostninger fra blandt andet gebyrer også kan påvirke lånets pris.

Du bør derfor sammenligne ud fra lånenes ÅOP, der inkluderer alle beregninger og således yderligere fortæller om den samlede tilbagebetaling. Således indikerer ÅOP, hvilket som er det billigste og bedste privatlån.

ÅOP er en forkortelse for lånets årlige omkostninger beregnet i procent, hvorved ÅOP inkluderer alle lånets udgifter, herunder både renter og diverse gebyrer. Det er et lovkrav, at alle banker og låneudbydere oplyser ÅOP på alle lån, således at det er nemt at sammenligne privatlån ud fra dette nøgletal og på baggrund heraf finde frem til det billigste lån med de bedste lånevilkår. Det billigste privatlån er det med lavest ÅOP.

Når du sammenligner lån ud fra ÅOP er det naturligvis vigtigt, at de respektive lån har samme løbetid. Ellers kan du risikere at vælge et lån, som ser ud til at være billigt, idet ÅOP er relativt lav, men hvis du skal betale af på lånet over mange år, kan det hurtigt blive et dyrt lån. For at få et realistisk indblik i priserne på lån til private, når du sammenligner privatlån online ud fra ÅOP, bør du altså sikre, at lånene har samme løbetid.

ÅOP fortæller endvidere om samlet tilbagebetaling – altså hvor meget du ender med at betale tilbage til låneudbyderen for at optage det pågældende online privatlån.

Privatlån uden sikkerhed

Online privatlån er, som tidligere påpeget, det samme som et såkaldt forbrugslån, da et privatlån kan bruges til lige netop dét, du har lyst til – du skal altså ikke redegøre for, hvorfor du optager et lån, når du vælger at låne penge online til privat forbrug.

Privatlån betegnes således også som usikrede lån, da låneudbyderen ikke opnår en sikkerhed i form af at få pant i det, der lånes penge til. Det vil altså sige, at låneudbyderen ikke kan kræve, at du sælger det, du eventuelt skulle have brugt penge på, såfremt du stopper med at afbetale rettidigt.

I modsætning til ovenstående så kan et lån med sikkerhed eksempelvis være et bolig- eller billån, hvor banken opnår sikkerhed i det pågældende aktiv, lånet bruges på. Der vil som oftest være store forskelle på renter og gebyrer, afhængigt af om du optager et lån med eller uden sikkerhed.

Som følge heraf er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken af de mange forskellige lånetyper du har behov for – om du eksempelvis har brug for et sikret traditionelt banklån, eller om du har brug for et lån til forbrug, dvs. et privatlån uden sikkerhed.

Hvilke krav er der for at låne som privatperson?

For at kunne optage et privat lån hos låneudbyderne, er der en række centrale krav, du skal leve op til. Låneudbydere kræver, i overensstemmelse med lovgivningen på området, at du som minimum er 18 år, og at du ikke står registreret i RKI eller Debitor Registret. Yderligere vil der som oftest være krav til, at du er bosat i Danmark og har adgang til NemID eller MitID.

Bankerne foretager desuden en vurdering af din kreditværdighed, hvor det blandt andet undersøges, om du har en fast månedlig indtægt, hvortil det månedlige rådighedsbeløb vurderes. Kreditvurderingen danner grundlag for en afgørelse af, om det vil være ansvarligt at låne dig penge, idet bankerne naturligvis vil sikre sig, at du vil kunne betale lånet tilbage ud fra lånets specifikke regler og vilkår.

Når du låner penge online, er det naturligvis vigtigt, at du tilbagebetaler lånet i overensstemmelse med de regler og vilkår, der er for det pågældende lån, således at du overholder låneaftalen.

Hvor meget kan jeg låne, når jeg tager et privatlån?

Størrelsen på lånebeløbet afhænger af den individuelle kreditvurdering af dig, som foretages af låneudbyderen. Derudover findes der mange forskellige låneudbydere på markedet, hvorved beløbet også kan variere fra låneudbyder til låneudbyder.

Har du en stabil og god økonomi med fast indtægt, et fornuftigt månedligt rådighedsbeløb og en god historik for tilbagebetaling af tidligere gæld, så vil du som udgangspunkt kunne tilbydes et højere lånebeløb gennem et lån med en lav rente, end hvis du står i en mere ustabil økonomisk situation med et lavere månedligt rådighedsbeløb.

Desuden vil du typisk også kunne højne lånebeløbet og opnå bedre renter på billige privatlån, hvis du har en medansøger eller kautionist med på låneansøgningen.

For at finde ud af, hvor meget du kan godkendes til at låne gennem et privatlån, kan du udfylde en ansøgning, hvorefter du vil modtage personlige lånetilbud tilpasset din situation. Det er både nemt, hurtigt, gratis og uforpligtende at ansøge om tilbud på online privatlån.

Kan man få et privatlån trods RKI?

Står du registreret i RKI eller Debitor Registret, så kan du almindeligvis ikke optage flere usikrede lån hos låneudbyderne og bankerne. Det skyldes, at du således står registreret som dårlig betaler i registrene som følge af din tidligere lånehistorik.

Lån penge trods RKI med kautionist

Hvis du imidlertid kender en, som vil kautionere for dit lån, så vil nogle online låneudbydere alligevel give dig mulighed for at tage et privatlån trods RKI. At optage privatlån med kautionist hos online låneudbydere vil netop sige, at kautionisten hæfter for lånet, såfremt du stopper med at betale pengene tilbage til låneudbyderen, hvilket udgør en form for sikkerhed for låneudbyderen.

Du indhenter tilbud på privatlån med kautionist via ansøgningsformularen. Vælger du at låne pengene med en kautionist, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for først at sikre dig, at du kan overholde aftalerne og således betale dine lån tilbage rettidigt, så kautionisten ikke ender med at hæfte for lånet.