Samlelån med lav rente 2023 – Sammenlægning af lån til bedste rente på markedet

Har du to eller flere lån, og ønsker du at forbedre og skabe overblik over din privatøkonomi ved at samle lånene hos én låneudbyder, så er der gode grunde til at læse med her.

Er du interesseret i et samlelån, så bør du altid indhente tilbud fra flere udbydere eller banker og sammenligne disse tilbud for at finde frem til det bedste samlelån.

Vi har gjort denne proces nemmere og giver dig her på siden indblik i, hvordan du kan få fat i en af de bedste og billigste samlelån med lav rente. Derudover svarer vi på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, som kan være forbundet med dét at skulle samle sine lån hos en låneudbyder eller bank.

Ansøg om samlelån og få samlet din gæld

Hvis du har flere forskellige små lån, er der gode grunde til at lave en ansøgning om at få samlet din gæld i ét enkelt lån.

Ved at ansøge om et samlelån og få samlet din gæld, har du mulighed for at spare mange penge. Du skal netop ikke længere betale af på alle de forskellige lån med dertilhørende renter, men derimod kun forholde dig til det ene lån.

På den måde skal du kun betale renter og gebyrer for dit samlelån, hvilket kan udgøre en stor besparelse. Samtidig vil renten typisk være lavere ved ét stort samlelån sammenlignet med dét at have en række små lån, og det vil derved også blive nemmere for dig at indfri lånet.

Lyder dette som noget for dig, så er der gode grunde til at læse videre på denne side, hvor vi giver dig svar på de spørgsmål, du eventuelt kunne sidde med, hvis du er interesseret i at låne penge til et samlelån.

Hvad er et samlelån?

Når man optager ét lån med henblik på at samle flere eksisterende lån fra forskellige kreditorer, så er der tale om et samlelån. Det vil altså sige, at et samlelån optages for at samle den eksisterende gæld, hvortil en række fordele er forbundet hermed. Det kan blandt andet nævnes, at man kan spare penge gennem lavere renter og gebyrer, og man kan opnå et større overblik over sin økonomi.

Som følge heraf bliver et samlelån også sommetider omtalt som et refinanseringslån, et rentetjek eller en omlægning af eksisterende lån.

Hvis man står i den situation og har brug for et ekstra lån, så kan dette lån desuden tillægges i samlelånet. Du har derved mulighed for at optage et ekstra lån, mens du opnår de mange fordele ved samlelån.

Når man laver et samlelån, så vil långiveren enten lave en kontant udbetaling til din NemKonto, således at du selv skal indfri din nuværende gæld hos de eksisterende kreditorer, og ellers vil det være långiveren, der står for at indfri dine eksisterende lån optaget hos de respektive kreditorer. Er sidstnævnte tilfældet, så skal du ikke forholde dig til dine tidligere lån, når de bliver samlet og oprettet i ét nyt lån.

Derfor er det en god ide at samle sine lån

Står du i den situation, at du er i gang med at afdrage på flere lån til forskellige kreditorer, så er der mange gode grunde til at omlægge dine eksisterende lån til ét samlet lån hos én kreditor. Dette kan du gøre, uanset om det er lån til forbrug, indskud, bil eller noget helt andet.

Herunder ser du nogle af de fordele, som er forbundet med et samlelån:

 • Slip for de dyre lån og spar penge med samlelån
 • Opnå et højere rådighedsbeløb
 • Indfri lån hurtigere – og bliv derved gældfri hurtigere
 • Få mulighed for at låne ekstra penge, samtidig med at lånet samles
 • Opnå større økonomisk overblik og mere ro

I det følgende uddyber vi ovennævnte fordele, der er ved at omlægge sine lån til ét samlelån.

Slip for de dyre lån og spar penge med samlelån

Først og fremmest giver samlelån dig muligheden for at spare penge. Det skyldes, at du ikke længere skal betale af på flere forskellige dyre lån, der alle er forbundet med omkostninger i form af renter og diverse gebyrer. Eksempelvis har du ikke længere udgifter forbundet med administrations- og betalingsgebyrer til de mange lån.

Når du har ét samlet lån, så vil du typisk også kunne opnå en mere fordelagtig rente og derved en lavere ÅOP, end ved at have alle dine lån spredt hos forskellige kreditorer.

Samtidig er der altså kun gebyrer tilknyttet dette ene samlelån, frem for at der er gebyrer ved de mange små lån – således bliver det alt i alt et billigere lån, når det er samlet ét sted.

Hvor meget man præcist sparer ved at optage et samlelån, vil variere fra person til person, da det netop afhænger af den enkeltes eksisterende lån samt de tilbud på samlelån, man modtager efter at have ansøgt herom.

Opnå et højere rådighedsbeløb

En konsekvens af at man sparer penge ved et samlelån er, at man yderligere opnår et større rådighedsbeløb.

Hvad man så vælger at bruge de ekstra penge på – om det eksempelvis er på at betale lånet hurtigere ud, at lave en opsparing, at bruge dem på spændende oplevelser eller noget helt fjerde – er selvfølgelig op til den enkelte.

Indfri dine lån hurtigere – og bliv derved gældfri hurtigere

Når du har ét sammenlagt lån med mere fordelagtige renter, kan du indfri dit lån inden for en kortere tidsperiode, end hvis du har mange dyrere lån.

Omkostningerne forbundet med at have mange forskellige lån med højere renter og flere gebyrer er som nævnt netop større, og således vil det også tage længere tid at få indfriet gælden.

Ansøger du om et samlelån, så vil du modtage forskellige tilbud, og vælger du hermed dét lån, som passer bedst til din situation, så vil du altså få mulighed for at blive hurtigere gældfri.

Få mulighed for at låne ekstra penge, samtidig med at lånet samles

Står du i den situation, at du har brug for at optage endnu et lån, samtidig med at du ønsker at opnå fordelene ved at få sammenlagt dine nuværende lån, så kan du med fordel gøre begge dele på én gang. Når du sammenlægger dine lån, har du netop mulighed for at låne ekstra penge – og gør du det, så bliver det nye lån lagt sammen med samlelånet, hvorved du kun skal forholde dig til samlelånet.

Opnå større økonomisk overblik og mere ro

Yderligere er en væsentlig fordel ved dit samlelån, at du opnår et større økonomisk overblik. Du har kun ét lån at forholde dig til, hvorfor du ikke længere skal huske at afdrage på de mange lån til de forskellige kreditorer. Som følge heraf vil du formentlig også opleve mere ro, hvad angår den økonomiske situation, og derved opnå et større overskud i din hverdag.

Hvad koster det at samle lån?

Spørgsmålet om hvad det koster at samle dine lån afhænger af flere forskellige faktorer. Prisen for at samle lån afhænger for det første af størrelsen på den restgæld, som skal samles; har du mange store lån, så vil samlelånet naturligvis også være større, end hvis du har få mindre lån.

Derudover afhænger prisen af, hvor meget du vil have mulighed for at afdrage om måneden, da den månedlige ydelse vil få betydning for lånets samlede løbetid.

Det, som i sidste ende er afgørende for, hvad det koster at samle lånet, er, hvilken rente du vil kunne få på samlelånet. ÅOP vil være et mål for samlet tilbagebetaling og er et udtryk for, hvad den årlige omkostning er for lånet angivet i procent.

Indhent altid flere tilbud

Én ting er, at det er billigere at samle dine lån, end det er at have forskellige lån spredt hos forskellige kreditorer, men det er samtidig vigtigt at huske på, at der også er stor forskel på vilkårene for de respektive samlelån, som er tilgængelige hos de forskellige banker på markedet.

Der kan eksempelvis være store forskelle på renterne, etableringsgebyrer og betalingsgebyrer, som desuden påvirker de respektive samlelåns ÅOP. Derfor vil det altid være en god ide at indhente flere forskellige lånetilbud, således at du kan være sikker på at optage dét samlelån, som er bedst og billigst.

Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, om du ønsker en lav månedlig ydelse og dermed en længere løbetid, eller om du ønsker at betale mere af hver måned og dermed få betalt den eksisterende gæld hurtigere af.

Har din økonomi ændret sig, således at du eksempelvis har fået et større måneligt rådighedsbeløb, så vil du netop kunne betale højere månedlige ydelser, opnå en lavere rente og få forkortet lånets løbetid.

Når du laver en ansøgning om at samle dine mange dyre lån, vil du modtage de forskellige uforpligtende tilbud.

Sammenlign dine lånetilbud, før du vælger

Når du har modtaget forskellige lånetilbud, er det vigtigt at sammenligne disse, herunder deres pålydende rente, månedlige afdrag, løbetid og øvrige vilkår, før du vælger.

De væsentlige informationer vedrørende lånene, vil naturligvis være angivet – herunder løbetid, ÅOP, kreditomkostninger, samlede tilbagebetaling og ydelse pr. måned. På baggrund heraf kan du vurdere, hvilket lån som passer bedst til din situation og derved er mest fordelagtigt at optage for dig.

Desuden anbefales det, at du anvender ÅOP til at få indblik i, hvilket samlelån som er billigst, da ÅOP netop angiver de respektive låns årlige omkostninger i procent. Et samlelån med en lav ÅOP vil være billigere end et lån med en høj ÅOP.

Kan man samle forbrugslån?

Overordnet gælder det, at du kan samle forbrugslån (også kaldet usikrede lån), kviklån, SMS-lån, minilån, indskudslån og billån uden sikkerhed fra dine kreditorer, såfremt du lever op til kravene og ikke er registreret i RKI eller debitor-registret.

Der vil som regel være en øvre grænse for beløbet, du kan samle i ét lån, men denne grænse kan være forskellig fra bank til bank.

Du kan almindeligvis ikke samle såkaldte investeringslån, altså lån med sikkerhed, såsom realkreditlån, billån med sikkerhed eller boliglån. Ønsker du alligevel at samle de såkaldte sikrede lån, da vil du skulle tale om refinansieringsmulighederne med den bank, hvorigennem lånene er optaget.

Hvordan finder man det billigste samlelån?

Når du udfylder en ansøgning om at låne penge gennem et samlelån, vil du modtage en række personlige lånetilbud, såfremt du lever op til gældende regler og vilkår for de respektive banker eller udbydere af lån. Hermed kan du bruge de forskellige tilbud til sammenligning af lånemulighederne med henblik på at finde frem til, hvilket tilbud der indbefatter det billigste samlelån.

For at finde det billigste samlelån er det særligt vigtigt at være opmærksom på de enkelte låns ÅOP, som netop angiver, hvor mange årlige omkostninger i procent, der er forbundet med at optage lånet. Således er det, ved sammenligning af de forskellige samlelåns ÅOP, muligt at finde frem til det billigste lån.

Det vil typisk være således, at du kan opnå en bedre rente og dermed et billigere samlelån, såfremt du har godt styr på din økonomi. Det er netop kreditvurderingen, altså vurderingen af din daglige økonomi, som i sidste ende får betydning for, hvilken rente du tilbydes på de respektive lån.

Kan alle få et samlelån?

Der er visse krav, som skal være opfyldt for at samle dine lån, hvorfor det altså ikke er alle, som kan få sammenlagt sine lån i et nyt lån.

Blandt kravene er, at man skal være fyldt 18 år, at man ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI, at man skal have bopæl i Danmark, samt at man skal have et aktivt NemID. Yderligere skal man have en dansk bankkonto.

Ydermere skal du leve op til en kreditvurdering for at kunne optage et lån. Denne kreditvurdering foretages af banken, når der ansøges om lån. Herigennem undersøges din økonomiske situation og dermed dine muligheder for at afdrage på lånet. Faktorer som medtages i vurderingen er dine faste indtægter, faste udgifter, månedlige rådighedsbeløb og øvrige gæld.

Det er centralt at påpege, at der kan forekomme visse variationer, hvad angår de mere specifikke krav for de enkelte udbydere. Ved at udfylde en ansøgning, vil du udelukkende modtage lånetilbud fra de udbydere og banker, hvis krav du lever op til.

Kan man få samlelån trods RKI?

Såfremt du lever op til ovenstående krav, men er registreret i RKI, så er der mulighed for at ansøge om et samlelån med en såkaldt medansøger. Medansøgeren vil således skulle kautionere for lånet, såfremt du som debitor ikke kan afdrage på lånet rettidigt.

Kan jeg låne til et samlelån?

Svaret på spørgsmålet om, hvorvidt du kan låne til et samlelån afhænger af din specifikke økonomiske situation. Har du flere forskellige dyre lån, og ønsker du at få alle disse lån samlet ét sted, så kan du lave en ansøgning for at få indblik i dine muligheder for at optage et samlelån.

Det tager kun et kort øjeblik at behandle ansøgningen, hvorefter du vil modtage personlige tilbud, hvis du lever op til de gældende regler og vilkår. Når du modtager lånetilbud, kan du sammenligne disse for at finde frem til det bedste samlelån med en lav rente, en lav forventet månedlig ydelse, lave samlede kreditomkostninger og lav samlet tilbagebetaling.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Hvis du ikke kan få samlet alle lån i et samlelån, så skyldes det, at du ikke lever op til de gældende regler og vilkår. Du kan få indblik i reglerne for at optage samlelån hos danske banker længere oppe på siden.

Hvilke banker laver samlelån?

Slip for de høje omkostninger ved dine nuværende lån og opnå mange fordele ved at samle alle dine lån hos én af de fysiske eller online banker, der tilbyder samlelån.

Optag eksempelvis et samlelån hos Express Bank, lån hos Coop Bank eller saml din gæld gennem ét billigere lån fra Nordea. Disse banker er blot eksempler på nogle af dem, som laver samlelån.

Herunder finder du de 10 mest populære banker til samlelån:

 • Express Bank
 • Jyske Bank
 • Nordea
 • Ikano Bank
 • Spar Nord
 • Danske Bank
 • Coop Bank
 • PenSam Bank
 • Santander Consumer Bank
 • Basisbank

Ansøg om et samlelån

Start med at udfylde en ansøgning og indhent derved dine personlige tilbud på samlelån. Det tager kun et kort øjeblik, hvorefter du vil modtage lånetilbud fra de banker, som har lånemuligheder til dig.

Som tidligere påpeget, så er det naturligvis vigtigt, at du altid husker at sætte dig ordentligt ind i de nuværende lånevilkår både for alle dine eksisterende lån, men også for de forskellige indhentede tilbud, inden du vælger at samle gæld, så du er sikker på at få det bedste lån og opnå de bedste fordele.

Et tænkt eksempel kan være, at du, efter at have indhentet tilbud og sammenlignet disse, finder ud af, at eksempelvis Express Bank tilbyder samlelån med den laveste ÅOP, hvorfor du vælger at låne hos Express Bank. Hermed kan du via dit samlelån få indfriet dine dyre lån hos de tidligere kreditorer og få mulighed for at opnå store besparelser.

Er det uforpligtende og gratis at ansøge?

Det er uforpligtende og gratis at lave en ansøgning om at få samlet sine lån ét sted. Er du således nysgerrig på at se dine lånemuligheder, men er du endnu ikke sikker på, om du overhovedet er interesseret i at få samlet lånene fra alle dine kreditorer ét sted, så kan du altså uden bekymring udfylde ansøgningen blot for at få indblik i dine muligheder.