Samlelån trods RKI 2023 – Se muligheder og find en udbyder til dine behov

Et samlelån er en mulighed for dig, som har optaget flere lån gennem tiden, og du ikke længere har det nødvendige overblik over, hvordan du bedst muligt kan betale af på din gæld. 

Et samlelån vil kunne give dig muligheden for at kunne betale af af en enkelt omgang, når du har optaget lånet. Din gæld vil ikke blive mindre, men den vil være nemmere og mere overskuelig at betale. 

Har du dog flere kreditorer, hvor du mangler at betale af på din allerede eksisterende gæld, så er det muligt, at du måske står i RKI. Dette vil gøre det svært at optage et lån, da RKI er listen over dårlige betalere i Danmark, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i dine muligheder for lån, når du er skrevet op i RKI. 

Kan man få et samlelån trods RKI?

Går du med tanker om, at du gerne vil samle flere af dine lån til et samlet, men du er i tvivl, fordi du er stående i RKI? Så er det vigtigt, at du ved, at du stadig kan optage et rki samlelån, når du har brug for penge på din konto, eller du har brug for mere luft i din økonomi. 

Et samlelån selvom man står i RKI kan være en stor hjælp til at få et godt overblik over, hvor meget gæld du mangler at betale, specielt hvis du har mange lån optaget over flere omgange, men det kan være svært at få lov til at optaget et samlelån, når man står i RKI, fordi du er registeret som en dårlig betaler, og derfor er det sjældent, at du vil kunne optage et samlelån i banken og hos de fleste online låneudbydere. 

samlelån med RKI

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Der kan være flere grunde til, at du ikke kan optage et samlelån. En grund kan for eksempel være, at du ikke opfylder de forskellige krav, som bliver sat til lånere. 

Måske er du ikke gammel nok, da man skal være over 18 år gammel for at kunne låne penge i Danmark og for at kunne optage et samlelån selvom man står i RKI.

 En anden grund til, at du ikke kan optage et samlelån kan være, at du ikke har NemID, MitID eller anden form for legitimation, som du kan bruge, når du skal skrive under på din lånekontrakt. 

Dog er en af de mest gængse grunde til, at du ikke kan optage et samlelån er, at du står i RKI eller i debitorregisteret. Har du optaget lån tidligere, måske til projekter i hjemmet, hvor du ikke har haft nok penge på kontoen, eller måske du har lånt penge til udbetalingen til en bil, hvor du ikke har betalt af på din gæld, så bliver du til sidst skrevet op i RKI som dårlig betaler. 

Dette er en liste, som alle der har misvedligeholdt gæld bliver registreret i,  og der er få muligheder for dig, som er skrevet på denne liste, når det handler om at optage samlelån selvom man står i RKI. 

Hvorfor bliver man registreret i RKI?

RKI er listen for personer med gæld, som ikke har betalt deres kreditorer eller de virksomheder, som de skylder penge. Det er altså en liste, som du bliver registreret i, når du ikke betaler af på din gæld, og derfor er det også kun betaling af din gæld, som kan gøre, at du bliver fjernet fra listen. 

Samle dine lån trods RKI

Du kan også vælge at vente i fem år, hvorefter dit navn bliver slettet fra listen, men du vil stadig skulle betale din gæld. Du kan blive registreret i RKI, hvis du har fået tre skriftlige rykkere for din udeblevne betaling, og efterfølgende vil du så blive skrevet på listen. Du vil blive meddelt dette skriftligt gennem din e-boks, og det vil derefter være op til dig, om du vil betale af på din gæld eller ikke. 

Når du bliver skrevet op i RKI, så kan du vælge at optage et rki samlelån. Et rki samlelån er den type lån, som du kan tage, hvis du har brug for at samle dine tidligere lån for at kunne få mere luft i økonomien, men du er skrevet op i RKI. 

Det er ikke alle online låneudbydere, som tilbyder rki samlelån, men der er muligheder for dig, som har brug for at optage et samlelån. 

Er du i tvivl omkring, om du kan optage et samlelån hos en låneudbyder, selvom du er skrevet op i RKI, så er det en god ide at tage kontakt til flere forskellige låneudbydere, så du kan finde den, som passer bedst til din situation, og hvor du har muligheden for at optage et samlelån. 

Dette skridt i processen kan tage tid, så mangler du et samlelån hurtigt, så er det en god ide at gå i dialog med flere låneudbydere, så du nemmere vil kunne få godkendt din låneansøgning, når du har fundet en medansøger. 

Det er dog altid en god ide, at du først prøver at betale så meget af din gæld, så du kan blive slettet i RKI, inden du leder efter et nyt lån. 

Samlelån trods RKI – kan det lade sig gøre?

Det er som regel ikke muligt at optage et rki samlelån, når du har meget udestående gæld. Dette er uanset, om du gerne vil låne hos en online låneudbyder, eller om du gerne vil låne hos en bank. 

Det er sjældent, at du vil kunne få godkendt en ansøgning til et rki samlelån, hvis du af flere omgange er blevet skrevet op som dårlig betaler, og derfor er det nødvendigt, at du så vidt muligt prøver at betale af på din gæld, så du kan blive slettet fra listen, inden du optager et nyt samlelån eller et almindeligt forbrugslån. 

Dette er vigtigt, da det ikke er godt for din økonomi, hvis du låner flere penge, end du har råd til, da det hurtigt kan løbe op i meget høje beløb, når renter og gebyrer bliver gjort op.

En strategi, som du kan benytte, hvis du ikke skal optage et samlelån selvom man står i RKI er, at du kan betale af på de større lån først, som gør, at du står på listen. Har du gæld, så vil det ikke være alt din gæld, som gør, at du er stående i RKI. 

Det er muligt at have gæld, uden at du står i RKI, og derfor bør du betale af på din gæld fra denne liste først, før du fokusere på eventuel anden gæld. 

Dette vil gøre, at du hurtigere vil kunne optage et samlelån, og du vil nemmere kunne få mere luft i din økonomi, da du vl have et bedre overblik over din tilbageværende gæld. 

Samlelån trods RKI med medansøger

Vil man dog gerne låne penge, og vil man gerne optage et samlelån selvom man står i RKI, så er dette en mulighed. Du skal dog, inden du vælger at søge om et rki samlelån sørge for, at du har en person, som kan være medansøger på dit lån. 

Dette betyder, at du ikke hæfter for din gæld alene, når du skal betale af på lånet, og det vil altså ikke kun være dig, som optager et samlelån selvom man står i RKI. Her er det vigtigt, at du vælger en person, som allerede har en stabil indkomst, og som vil kunne betale skulle gælden blive for meget for din egen økonomi. 

Det er dog nødvendigt, at du først tager en snak med den person, som du gerne vil have er medansøger på dit lån. 

Denne person skal være indforstået med de forskellige risiko, som er forbundet med at optage et samlelån selvom man står i RKI, og det er vigtigt, at denne person ved, hvordan han eller hun vil komme til at skulle betale for gælden, hvis du ikke selv kan. 

Er du i tvivl omkring, hvordan du optager et lån trods RKI, så er det vigtigt, at du kontakter din potentielle online låneudbyder, hvorefter du kan få de informationer, som du har brug for, inden du beslutter dig for at få en medansøger til at skrive under på en kommende lånekontrakt. 

Hvad er et samlelån med en kautionist?

Har du gennem en længere periode optaget flere forskellige lån, måske flere forbrugslån eller minilån, så kan det være en god løsning med et større samlelån, som du vil bruge til at kunne samle din gæld under en låneudbyder, hvor du kun vil have en månedlig betaling på gæld. Dette er et samlelån, og de fleste låneudbydere tilbyder denne løsning, så du kan få et bedre overblik over din økonomi. 

Når du gerne vil optage et samlelån, så er det også muligt at optage lånet med en kautionist. Dette er en person, som vil kunne hæfte for dit lån, hvis du ikke selv skulle være i stand til at betale det. Dette kan for eksempel være en ven, en forældre eller anden bekendt, som har en stabil økonomi, og som vil kunne betale den månedlige ydelse, hvis du ikke er selv er i stand til dette. 

Der er mange elementer forbundet med at blive kautionist på et samlelån, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige risiko og fordele ved denne løsning, inden du beslutter dig for at spørge en bekendt omkring muligheden for, at de vil være kautionist, eller inden du selv beslutter dig for at blive det. 

Det er i Danmark muligt at blive kautionist på et samlelån nemt og simpelt i de fleste tilfælde, men mange siger ja til løsningen, inden de har sat sig ind i de forskellige krav hertil. Derfor er det vigtigt at starte med spørgsmål: “Hvad vil det sige at optage et samlelån med kautionist?”

Saml din lån med kautionist

Begrebet kaution bliver brugt i forbindelsen, når du stiller sikkerhed for en anden person. Derfor er begrebet også brugt i en lang række andre sammenhænge, for eksempel, når det kommer til strafferet og til boligmarkedet. 

Når der er tale om kautionist på et lån, så er det muligt, at du enten selv stiller sikkerhed for en anden, når vedkommende låner penge, eller at du får nogen til at stille kaution for dit samlelån, når du har behov for at kunne stille sikkerhed. Sikkerheden er her et pengebeløb, som vil kunne betales til en kreditor, når gælden skal betales, og vedkommende, som har stiftet gælden, ikke kan betale. 

Det er derfor en løsning for dig, som har behov for et lån, men hvor der er udsigt til en fremtidig svingende løn, eller en løsning for dig, som gerne vil kunne optage et større lån, hvor du skal kunne stille sikkerhed for tilbagebetaling hver måned. 

I Danmark er dette en populær løsning, som ofte ses, når der er tale om lån, som overstiger de 75.000 kroner, og hvor der er behov for, at der stilles en større sikkerhed for tilbagebetaling. Der kan dog være krav hos de forskellige låneudbydere omkring stilling af sikkerhed uanset størrelsen på samlelånet. 

Hvilke rettigheder har en kautionist?

Har besluttet dig for, at du gerne vil være kautionist for en anden person, som skal optage et samlelån, eller vil du gerne bede en bekendt eller et familiemedlem om at være kautionist, så er det vigtigt, at du er klar over de rettigheder, som vedkommende eller du selv har i forbindelse med et samlelån med kautionist. 

Når du er kautionist på er samlelån, så er det vigtigt, at du ved, at du har rettighed til at opkræve pengene fra den person, som har optaget lånet. Du skal stadig stille sikkerhed og betale den månedlige ydelse til kreditoren, men du har så efterfølgende muligheden for at kræve pengene af låntagere. 

Dette er en sikkerhed, som gør, at du er bedre stillet som kautionist. Det er ikke muligt, at du kan fratræde dig din rolle som kautionist, da banken bliver nødt til at kunne have sikkerhed for lånet, og du vil dermed ikke kunne blive fritaget for ansvaret. Dog vil du kunne opkræve pengene fra låntageren, hvilket vil være nedskrevet i lånekontrakten for et samlelån med kautionist. 

Dog er du bundet, når først du har skrevet under på, at din ven eller dit familiemedlem må låne penge med dig som kautionist. Du bør derfor altid være forsigtig i denne situation, og du bør altid tage med i dine overvejelser, at låneudbyderen har sagt nej til at låne penge til denne ansøger, da de er bekymrede for, at personen ikke kan betale pengene tilbage efterfølgende. 

Hvem kan være kautionist for et samlelån?

I princippet er det muligt, at alle kan blive kautionist på et samlelån. Dog er det langt fra alle, som bliver accepteret af låneudbyderen, og dette med god grunde. 

Et samlelån med kautionist kræver, at kautionisten er over 18 år gammel, og at denne person har et dansk CPR-nummer og den dansk bopæl. Derudover kræver det også, at denne person ikke er stående i RKI eller i debitorregisteret. Dette er specielt vigtigt, da kautionisten for samlelånet skal have en god økonomi, så det er muligt at betale af på lånet, hvis låntager ikke har muligheden. 

Derudover laver låneudbyderen som regel også en gennemgående kreditvurdering af kautionisten. Dette er en vurdering, som tager stilling til kautionistens midler, løn og andre vigtige og relevante emner i vedkommendes privatøkonomi, som vil gøre det muligt for låntageren at optage et samlelån med kautionist. 

Det er vigtigt, at kautionistens privatøkonomi er langt bedre end låntagerens egen. Derfor er denne type samlelån også en type, som tager længere tid at optage, da der først skal laves denne vurdering, og det vil kræve mere at kunne blive accepteret som låner og som kautionist på samlelånet. 

Forskellen på kautionist og medansøger

I Danmark er det også muligt at blive medansøger på et lån. Dette er et alternativ til at vælge et samlelån med kautionist. Når du vælger at benytte dig af muligheden for en medansøger, eller du selv bliver medansøger på et samlelån, så betyder det, at der som oftest vil være et fælles mål med lånet mellem ansøger og medansøger. 

En medansøger på et samlelån vil hæfte ligeligt for det samlelån, der bliver optaget, det vil dog være den primære ansøger, som er hovedansøgeren og ansvarlig for lånet. Dette står i kontrast til løsning med et samlelån med kautionist, da det her udelukkende er et lån til låneansøgeren, og kautionisten hæfter for hele lånet, skulle låntageren ikke være i stand til at kunne betale. 

Samlelån trods dårlig økonomi

En dårlig økonomi kan være en stressfaktor for mange mennesker, især hvis de har svært ved at finde ud af, hvad de skal gøre for at få styr på økonomien. En af de ting, du kan gøre for at få et bedre overblik over din gæld, er at samle dine lån til ét samlelån. Men er det overhovedet muligt at få et samlelån trods dårlig økonomi? Læs med herunder og bliv klogere på det.

Hvorfor bliver man afvist til samlelån?

samlelån-trods-dårlig-oekonomi

Der kan være flere årsager til, at din låneansøgning bliver afvist, når du ansøger om at få et samlelån. Først og fremmest vil du uden tvivl blive afvist til et samlelån, hvis du er registreret i RKI.

At være registreret i RKI betyder nemlig, at du bliver betragtet som en dårlig betaler, da du før har vist, at du ikke er i stand til at tilbagebetale det lån, du har optaget. Hvis du er registreret i RKI, kan du derfor være sikker på, at ingen låneudbyder vil godkende dig til lån.

Du behøver dog ikke kun at være registreret i RKI for at få afvist din låneansøgning til et samlelån. Du kan også risikere at blive afvist, hvis din indkomst er for lav, eller du generelt har en ustabil økonomi.

Det kan være svært at få et samlelån trods dårlig økonomi, da låneudbyderne vil foretage en kreditvurdering af dig og din økonomi, inden de kan godkende din låneansøgning. Har du derimod en sund økonomi kan du se på listen over samlelån med høj godkendelse.

Og hvis din økonomi er for ustabil eller for dårlig, kan det gøre det svært for dig at opfylde de lånekrav, som låneudbyderne stiller.

Få bedre økonomi med et samlelån

Selvom det kan være svært at få et samlelån dårlig økonomi,  kan det alligevel hjælpe dig med at få styr på økonomien, hvis du får samlet dine forskellige lån til ét samlelån. Hvis din økonomi er for dårlig eller ustabil til, at du kan få lov til at samle alle dine lån på én gang, så kan du overveje at starte ud med at samle nogle af dem.

Du kan med fordel derfor danne dig et overblik over, hvilke lån der er dyrest for dig at have enkeltvis og så få et samlelån på dem først. Dette kan højst sandsynligt øge dine chancer for at få et samlelån trods dårlig økonomi.

Sænk dine udgifter og få overblik over dine lån

Hvis du har mulighed for at få et samlelån trods dårlig økonomi, så har du for alvor mulighed for at skabe et bedre overblik over dine lån og dermed også din økonomi. Med et samlelån har du mulighed for at sænke dine udgifter, fordi du ikke længere skal betale høje renter og månedlige gebyrer på flere forskellige lån.

Med et samlelån har du kun én kreditor at forholde dig til og dermed også kun én rente og ét månedligt gebyr, du skal betale. Det betyder, at du ikke bruger lige så mange penge på at afdrage på din gæld, og dermed kan du altså sænke dine udgifter betydeligt, samtidig med du får et bedre overblik over dine lån.

Hvornår har man dårlig økonomi?

Alle menneskers økonomi er personlige og individuelle, og det kan dermed variere fra person til person, hvornår man har en dårlig økonomi. Men generelt set kan man antage, at du har en dårlig økonomi, når dine udgifter overstiger dine indtægter, så du hele tiden har brug for at optage lån for at få økonomien til at løbe rundt.

På sigt kan det betyde, at står med en rigtig stor gæld, som kan være svær at komme af med. Du har også en dårlig økonomi, hvis du har optaget lån hos flere forskellige låneudbydere, så dine gældsudgifter pludseligt er meget høje. Her kan et samlelån trods dårlig økonomi netop hjælpe dig med at få en bedre økonomi.

Tips til gode økonomiske vaner

Hvis det er på tide for dig at få bedre styr på økonomien, så er det altid brugbart med nogle tips til gode økonomiske vaner. Først og fremmest har du mulighed for at få et godt overblik over din økonomi, hvis du laver budgetter. Det kan være en god idé både at lave et årsbudget og et månedligt budget, så du hele tiden har et overblik over din indtægter og udgifter.

Med et budget kan du også bedre overskue, hvor du måske har mulighed for at spare på nogle udgifter. Du kan eksempelvis spare en del penge på mad, hvis du laver en ugentlig madplan og en indkøbsliste, så du kun behøver at handle én gang om ugen. På den måde kan du undgå at impulskøbe en masse varer, du ikke har brug for.

Samlelån med høj gæld

I Danmark er det muligt at optage et samlelån med gæld. Et samlelån er et større lån, som du kan optage, så du kan samle flere mindre lån i et. Dette kan give et bedre overblik over din økonomi, og ofte er det muligt at optage et samlelån trods gæld med en billig rente og mindre gebyrer. Kan man få samlelån med høj gæld?

samlelån-med-hoej-gaeld

Når du gerne vil optage et samlelån med gæld, så er det vigtigt, at du finder en låneudbyder, hvor du kan optage et lån, som dækker hele din allerede eksisterende gæld. Derudover er det en god ide, at du undersøger, om din kommende låneudbyder kan tilbyde et lån, også selvom du er opskrevet i RKI eller i debitorregistret. 

Dette er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, og det er derfor individuelt, hvordan reglerne for at låne er hos den enkelte. Er du opskrevet i RKI eller i debitorregistret, så kan det være svært at optage et samlelån, og derfor bør dette undersøges, inden du ansøger om et samlelån.

Når du gerne vil optage et samlelån, så du kan samle din gæld, så er der fordele at hente, uanset om du skal samle to forskellige lån eller flere. 

Hvor mange penge kan man låne til at samle lån?

Har du planer om, eller går du blot med tanker om, at du gerne vil optage et samlelån trods gæld, så er det en god ide, at du undersøger flere forskellige låneudbydere, som kan tilbyde forskellige størrelser på samlelån. 

Det er som oftest muligt ved de fleste låneudbydere at kunne optage et lån på op til 25.000 kroner. Dette er en god ide, hvis du har optaget flere mindre lån, og du gerne vil optage et samlelån med gæld.

Hoej-gaeld-med-mange-lån

Det er dog også muligt at optage større beløb hos nogle låneudbydere. Her er det muligt at låne op til 500.000 kroner, når det gælder et samlelån trods gæld. Dog er det vigtigt, hvis du gerne vil optage et samlelån på denne størrelse, at du går i en dialog med låneudbyderen, så du får et godt tilbud, når det gælder renter og gebyrer på denne størrelse lån. Derudover er det også vigtigt, at du er bevidst omkring de forskellige krav og betingelser, som måtte komme i forbindelse med denne størrelse samlelån.

Er du i tvivl omkring, hvor meget du kan låne hos din foretrukne låneudbyder, så er det en god ide, at du bruger tid på at undersøge de forskellige muligheder, som kan være tilgængelige for dig. Derfor er et større samlelån som regel også er mere tidskrævende lån, og hvor det er vigtigt, at du ikke behøver pengene nu og her. 

Der findes som nævnt dog også mindre samlelån, som du kan optage, så du kan samle din gæld, så du kan få det bedste økonomiske overblik. Her kan du optage et samlelån, så du måske bedre har råd til den ferie, som du har planlagt med familien, eller du kan benytte det mindre samlelån til renoveringer i hjemmet. Denne type samlelån er som regel hurtigere accepteret af låneudbyderen, og der er derfor ikke samme lange ventetid. 

Hvordan kommer man ud af RKI?

Er du havnet i RKI, fordi du har ubetalt gæld, så er der to metoder til at komme af listen, så du igen kan optage et samlelån. 

Først, så kan du vælge at betale din gæld af. Dette behøver ikke være hele beløbet af en enkelt omgang, men det kan være godt at betale større beløb, så du hurtigere kan komme af listen. Du kan også vælge at gå i dialog med din kreditor, så du kan aftale en afbetalingsplan, som du kan holde dig til, indtil du har betalt af på hele din gæld. 

Dette kan være den hurtigste løsning for dig, som gerne vil ud af din gæld og af listen, når du har brug for måske at optage en anden type lån eller måske, hvis du blot gerne vil være gældfri. 

Den anden løsning er, at du venter fem år. Når du har stået på listen i fem år, så bliver du automatisk slettet fra listen. Dette betyder, at du ikke længere er stående i RKI, og du vil igen kunne optage lån, men du vil stadig have din gæld. 

Denne bliver altså ikke slettet, selvom du ikke længere er stående i RKI, og du bør derfor stadig overveje at lave en plan for betaling af gæld, så du ikke står med en uoverskuelig mængde af gæld til fremtiden. 

På denne måde passer du godt på dig selv og din økonomi. Er du i tvivl omkring, hvordan du kan betale af på din gæld, og måske hvor meget du skylder, så kan du altid kontakte din kreditor, som kan hjælpe dig godt videre.