Facit Bank Lån (2023) – Få et Facit lån på op til 200.000 kr

Facit Bank lån

Langt de fleste ønsker større økonomisk råderum. Med flere penge på kontoen oplever mange, at det økonomiske pres i hverdagen bliver mindre. Du har også mulighed for at komme dette økonomiske pres til livs.

Der findes en række muligheder for dig, som gerne vil have flere penge om hænderne. Først og fremmest kan du optage et lån, og få fleksibilitet til selv at vælge, hvad du vil bruge dine penge til. 

Du kan også få et indlån, så din opsparing vokser sig større. Denne mulighed er særlig fordelagtig, hvis du allerede har en opsparing, som du gerne vil se vokse sig større, uden du skal gøre meget for det. 

Facit Bank er en online bank, som giver dig muligheden for begge løsninger. Med tilbud om forbrugslån og indlån kan du åbne op for dine økonomiske muligheder. Dermed skal du ikke lede længere efter den rette online bank for dig.  

Kort intro om Facit Bank

Facit Bank blev stiftet i 2019 og er en fuldstændig online bank. Med andre ord finder du ingen fysiske filialer, som du ellers kender hos andre banker. I stedet foregår al kommunikation, kundeservice og transaktioner online. 

Valget om ikke at have nogle fysiske filialer hænger direkte sammen med bankens formål: At tilbyde attraktive renter på indlån, ved ikke at have omkostninger forbundet med fysiske filialer. 

Udover de attraktive renter på indlån, tilbyder Facit Bank også låneformidling til at optage et samlelån gennem deres samarbejdspartner Facit Lån. Her kan du optage forbrugslån, som du frit kan anvende til hvilket som helst formål. 

Facit Bank udgør derfor en pålidelig online bank, som særligt henvender sig til dig, som har en større sum penge stående på en konto, og ikke ønsker at betale banken for at have dem stående. 

Men Facit Bank er også for dig, som søger en god online låneudbyder, som kan tilbyde dig små og store forbrugslån med fordelagtige lånebetingelser.  

Produkter og ydelser

Hos Facit Bank kan du oprette en opsparingskonto med positive renter. Hele idéen med Facit Bank er, at du får positive renter på indlån, så du bliver betalt for at anvende Facit Bank til din opsparing. 

En opsparingskonto hos Facit Bank er bygget op således, at du får en bedre rente jo længere tid, du binder dine penge. Du vælger en bindingsperiode, hvor du lader dine penge stå på din opsparingskonto, og i denne periode får du en fast rente. 

Som sagt bliver din indlånsrente højere, jo længere en bindingsperiode du vælger for din opsparingskonto. For eksempel kan du få en plusrente på 0,10% hvis du vælger en bindingsperiode på 12 måneder. 

Derudover har du også mulighed for at vælge en opsparingskonto med en variabel rente. Her vil din rente for din opsparing stige og falde løbende under din bindingsperiode. Renten vil tage udgangspunkt i indskudsbevisrenten fra Nationalbanken, og et variabelt tillæg, som afhænger direkte af din bindingsperiode. 

At vælge en variabel rente kan have sine fordele og ulemper. Hvis Nationalbanken indfører negativ forretning, så vil din opsparingskonto også få negative renter. Men omvendt er din rente ikke fastlagt, så du kan også have perioder hvor din positive rente overstiger den faste rente på tilsvarende opsparingskonto. 

Når beløbet på din opsparingskonto overstiger 100.000 kroner, så får du renter af hele beløbet på din konto. Uanset hvad dit indestående beløb på din konto er, så vil du få renter på hele beløbet, så længe det overstiger 100.000 kroner. 

Du kan maksimalt blive forrentet på 745.000 kroner på din opsparingskonto. Overstiger beløbet denne grænse, så bliver beløbet ikke forrentet. 

Fordele og ulemper ved Facit Bank

Den største fordel er den faste rente, som du kan forvente på din opsparingskonto. Når du opretter din konto, skal du selv vælge bindingsperioden til din konto. I den forbindelse får du en fast plusrente, som vil forblive den samme under hele perioden. Dermed er du sikret en stabil rente og en stabil økonomisk gevinst på din opsparing. 

Men Facit Bank tilbyder dig også muligheden for en variabel rente, hvilken er en anden fordel hos Facit Bank. Med denne mulighed kan du nemlig potentielt få en højere plusrente til tider. Dog tager renten udgangspunkt i indskudsbevisrenten fra Nationalbanken, og derfor kan en variabel rente til tider give en negativ rente. 

En anden fordel ved Facit Bank er den gode kundeservice, som står klar til at vejlede dig igennem valget om din opsparing. Med muligheden for mail eller personlig vejledning i form af telefonopkald, har du adgang til professionelle rådgivere, som kan hjælpe dig med at oprette din opsparingskonto. 

Den største fordel hos Facit Bank er gratis oprettelse. Det koster dig ikke noget at oprette en opsparingskonto hos Facit Bank. 

Sidst men ikke mindst er det også en fordel hos Facit Bank, at du altid kan opsige din aftale omkring din opsparingskonto. Selvom du har en bindingsperiode, så er dine penge ikke bundet op i noget konkret, og derfor kan du altid opsige din aftale. 

En ulempe hos Facit Bank er dog knyttet til denne fordel: For selvom du kan opsige din aftale, når du har lyst, så har det konsekvenser at opsige aftalen før tid. Selvom du har friheden til at opsige før din bindingsperiode er slut, så vil dette koste en rentesats på 1,5%. 

Lånevilkår

Hvis du vil oprette en opsparingskonto hos Facit Bank, er der nogle få krav som du skal opfylde, før din konto kan oprettes. 

Først og fremmest skal du være fyldt 18 år og være en privatperson, for at kunne indgå en indlånsaftale med Facit Bank. Dette skal du kunne bekræfte ved hjælp af legitimation, samt ved at underskrive din aftale med NemID. 

Under ansøgningen skal du udfylde en række oplysninger om dig selv og din indkomst. Du skal blandt oplyse om du er statsborger i Danmark og om du er skattepligtig i Danmark eller andre lande. 

Du skal også oplyse om dine bankaktiviteter, såsom for eksempel forventede indbetalinger per år, og antal forventede udenlandske indbetalinger per år. 

Lånebeløb

Hos Facit Bank kan du have mellem 0 kroner og 745.0000 kroner på din opsparingskonto. Du får dog først renter af hele det indestående beløb, når din saldo overstiger 100.000 kroner. Men dette betyder også, at du får renter på hele beløbet.

Så hvis du for eksempel har 250.000 kroner stående på din opsparingskonto, så får du renter på hele dette beløb, og ikke kun på 150.000 kroner af dem. 

Hvis beløbet på din opsparingskonto overstiger 750.000 kroner, så vil beløbet ikke blive forrentet. Det vil sige, at beløbet over 745.000 ikke forrentes, og i stedet er Facit Bank berettiget til at returnere indestående over 745.000 kroner. 

Renten på din opsparingskonto vil afhænge af, hvilken type rente du ønsker, hvor lang en bindingsperiode du ønsker, samt hvad Nationalbankens indskudsbevisrente lægger på. En variabel rente giver dig mulighed for en højere rente, men du kan også risikere perioder med en negativ rente på din konto.

En fast plusrente sikrer dig den samme rente i hele bindingsperioden. Her kan du for eksempel vælge 12 måneders binding med en rente på 0,10%, eller en 24 måneders bindingsperiode med en rente på 0,30%. 

Ansøgningsproces

Ansøgningsprocessen til en opsparingskonto hos Facit Bank er lavet nem og simpel. Du kan forvente hurtigt svar og dermed også en hurtig oprettelse af din opsparingskonto. 

Du skal først og fremmest beslutte, hvorvidt du ønsker en variabel rente eller en fast plusrente, samt hvor lang en bindingsperiode du ønsker for din opsparing. 

Herefter skal du udfylde dine personlige oplysninger, og dine kontaktoplysninger, blot for at sikre, at medarbejdere fra Facit Bank kan kontakte dig, hvis du skal have tilsendt dokumenter eller oplysninger. 

Næste skridt i ansøgningen indebærer dit tilhørsforhold til Danmark, samt dine oplysninger om dine bankaktiviteter. 

Sidst men ikke mindst skal du skrive under på en samtykkeerklæring. Dette gør du med dit NemID. I dette trin er det vigtigt, at du gennemlæser aftalen, så du er bekendt med alle forbehold i din aftale angående din opsparing. 

Service og kvalitet

Det overordnede formål med Facit Bank er at gøre det fordelagtigt for dig at have en opsparing hos Facit Bank. Dette gør Facit Bank muligt ved at tilbyde indlån med en positiv rente. 

Al kundeservice og kommunikation foregår online. Du kan på hvilket som helst tidspunkt sende en mail til Facit Bank og forvente svar indenfor få dage. Derudover kan du anvende deres hjemmeside, som indeholder brugbar information og en vejledende FAQ, så du kan finde svar på dine spørgsmål eller bekymringer. 

Ønsker du personlig hjælp, så kan du ringe til Facit Bank. Telefonen har åbent alle ugens dage fra kl. 8 til 18, og dermed har du rig mulighed for at få hjælp og vejledning til din opsparingskonto. 

Ansøgningsprocessen er lavet nem og enkel, så du uden problemer kan udfylde den online ansøgningsformular. Med en nem trin-for-trin opsætning kan du arbejde dig igennem formularen hurtig og enkelt. Herefter går der kort tid, før du får svar på din ansøgning, og eventuelt kan få oprettet din konto hos Facit Bank. 

Opsummering

Hvis du har en opsparing på minimum 100.000 kroner, og du er træt af at betale din bank for at have din opsparing hos dem, så er Facit Bank en god mulighed for dig. Med en simpel hjemmeside og en enkelt ansøgningsformular kan du hurtig ansøge om at oprette en opsparingskonto hos Facit Bank. 

Her kan du vælge mellem forskellige bindingsperioder, som giver dig faste plusrenter på din opsparing. Jo længere en bindingsperiode du vælger, jo højere en rentesats får du på din opsparing. 

Det koster ikke noget at oprette en opsparingskonto hos Facit Bank. Hvis du ikke vælger at hæve dine penge før din bindingsperiode ophører, så er der absolut ingen gebyrer forbundet med din opsparingskonto hos Facit Bank.

Med få vilkår for oprettelse af en konto, er dette en god mulighed for mange mennesker. Står du med en større opsparing, som du ønsker at tjene plusrenter på, så er Facit Bank din mulighed for at få fordelagtige renter på din konto.