Lendo lån (2023) – Sammenlign flere forskellige lån med Lendo

Lendo anmeldelse 2022 - Saml dine lån med et lån fra Lendo

I dag kan lånemarkedet efterhånden være svær at overskue, fordi du har så mange muligheder. I jagten på det bedste og billigste lån kan det være en stor fordel at sammenligne forskellige lån, og det kan Lendo netop hjælpe dig med. Læs mere om dem herunder.

Kort intro om Lendo

Lendo er ikke en låneudbyder i sig selv, men de er låneformidlere og fungerer som en sammenligningstjeneste, der gør det nemt for dig at få et hurtigt overblik over dine muligheder. Gennem Lendo kan du ansøge om lån, og Lendo hjælper med at indhente lånetilbud fra en række forskellige låneudbydere.

Lendo har eksisteret siden 2007, hvor virksomheden blev grundlagt i Sverige. Sidenhen er de vokset og har især indtaget de fleste lande i Norden. I Danmark blev Lendo introduceret i 2018. Udover de nordiske lande er Lendo de seneste år også blevet lanceret i Østrig og Spanien, og planen er at udvide til flere lande i de kommende år.

Lendo er i dag ejet af den norske mediekoncern Schibsted. Det er den samme koncern, som også ejer de danske virksomheder DBA og Bilbasen. Selvom Lendo ikke er de ældste på markedet, så har de allerede hjulpet mere end en million mennesker med at finde det bedste og billigste lån.

I skrivende stund samarbejder Lendo med 17 forskellige banker og låneudbydere, så når du ansøger om et lån gennem Lendo, kan du altså modtage lånetilbud fra 17 forskellige låneudbydere.

Produkter og ydelser

Som en sammenligningstjeneste tilbyder Lendo ikke lån selv, men de er formidlere af lån. Derfor kan du godt ansøge om et lån gennem Lendo, men selve lånet optager du hos den låneudbyder, som har givet dig det bedste lånetilbud.

Gennem Lendo har du først og fremmest mulighed for at ansøge om et privatlån. Det er et almindeligt forbrugslån, hvilket vil sige, at du kan låne pengene til lige netop det, du står og mangler penge til. Det kan være til at købe nye møbler til dit hjem eller måske til en større renovering af din bolig. Det kan også være til en rejse eller en ny computer. Du bestemmer selv, hvad du vil bruge pengene til, og derfor behøver du ikke at stille nogen sikkerhed for dit lån.

Hos Lendo kan du også ansøge om et samlelån. Et samlelån giver dig mulighed for at få styr på økonomien. Den låneudbyder, hvorved du ender med at optage et samlelån, vil sørge for at indfri din gæld hos dine andre kreditorer, og derefter sørger låneudbyderen for at samle din eksisterende gæld til ét samlet lån.

Sidst, men ikke mindst, har du gennem Lendo mulighed for at ansøge om et billån. Det kan være, du drømmer om at købe en bil for første gang. Eller måske er det på tide at skifte din gamle bil ud med en ny. Uanset hvilken type bil du drømmer om at købe, kan du låne penge til finansieringen gennem Lendo.

Fordele og ulemper ved Lendo

En af de store fordele ved Lendo er, at du kun behøver at udfylde én låneansøgning for at få op til 17 forskellige lånetilbud. Det er nemt og effektivt, og det sparer dig en del tid, fordi du ikke behøver at udfylde 17 forskellige låneansøgninger. Derudover er det helt gratis og uforpligtende at bruge Lendos sammenligningstjeneste.

Lendo gør det også nemt for dig at sammenligne lånetilbud, hvilket er en stor fordel. Derudover hjælper Lendo dig med at indhente mere fordelagtige lånetilbud, som du måske ikke selv vil kunne indhente. Yderligere er det en fordel, at Lendos brugervenlighed er så god. Deres hjemmeside er nem at overskue, hvilket gør det nemt for dig at ansøge om et lån.

Der er dog også nogle ulemper ved at bruge Lendos sammenligningstjeneste. Du skal blandt andet være opmærksom på, at der kun er tre typer lån, du kan ansøge om gennem Lendo. Hvis du har brug for at optage andet end et privatlån, samlelån eller billån, eller du ønsker at låne mindre end 10.000 kroner, er Lendo derfor ikke den rette tjeneste at bruge.

Derudover skal du være opmærksom på, at du kun modtager lånetilbud fra de låneudbydere, som Lendo samarbejder med. Du kan modtage lånetilbud fra 17 forskellige låneudbydere, men der findes mange flere låneudbydere på det danske lånemarked, så hvis du ønsker at have flere muligheder, skal du selv i gang med at indhente flere lånetilbud fra hver enkelt låneudbyder, hvilket godt kan tage tid.

Lånevilkår

Lendo har opstillet en række lånekrav, som du skal opfylde, før du kan ansøge om et lån gennem deres tjeneste. Først og fremmest skal du som minimum være fyldt 18 år for at ansøge om et lån. Derudover skal du have en årlig minimumsindkomst på 60.000 kroner, og så er det et krav, at du har en dansk folkeregisteradresse.

Yderligere er det et krav, at du som låntager ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret. Hvis du er registreret i en af disse, vil det blive nærmest umuligt for dig at låne penge, fordi du før har vist, at du ikke kan finde ud af at tilbagebetale dine lån.

Ovenstående lånekrav er standardkravene, som Lendo har opstillet. I og med du ikke optager lånet direkte hos Lendo, skal du være opmærksom på, at der kan være flere krav, du skal opfylde hos de låneudbydere, som Lendo samarbejder med.

Lånebeløb

Hos Lendo har du mulighed for at ansøge om et lån fra 10.000 kroner og helt op til 500.000 kroner, hvis du ønsker et privatlån eller et samlelån. Som udgangspunkt kan du vælge en løbetid, der strækker sig fra 1 til 12 år, hvilket giver dig gode muligheder for at betale lånet tilbage i fred og ro. 

Både på privatlånet og samlelånet er der et rentespænd på 2,95-22,52%, men den præcise rente på dit lån afhænger af flere forskellige faktorer. Det afhænger både af, hvilken låneudbyder der skal finansiere dit lån, men det afhænger også af, hvordan din økonomiske situation ser ud. Låneudbyderne vil i deres kreditvurdering kigge på, hvor lav en rente du har mulighed for at få.

Hvis du ønsker at ansøge om et billån gennem Lendo, kan du ansøge om et lån fra 10.000 kroner og helt op til 1.000.000 kroner. Her strækker løbetiden sig også fra 1 til 12 år, og lånets rentespænd er fra 1,25-22,52%. Hvis du har mulighed for det, kan du vælge at lægge en egenbetaling på op til 80%, hvilket vil gøre dig i stand til at få en lavere rente.

De konkrete lånemuligheder for dig afhænger naturligvis af de muligheder, som låneudbyderne kan tilbyde dig. Lendo har 17 samarbejdspartnere, og de tilbyder alle noget forskelligt. Derfor skal du være opmærksom på, at alle låneudbydere ikke nødvendigvis kan tilbyde dig hele det lånebeløb, du har ansøgt om hos Lendo.

Ansøgningsproces

Lendo ønsker, at det skal være nemt og hurtigt for dig at låne penge. Dette afspejler deres ansøgningsproces også. Den er nemlig nem og hurtig, og du kan på ganske kort tid få sendt en låneansøgning afsted. Du finder låneansøgningen på Lendos hjemmeside, som du kan udfylde på få minutter. Du skal blot angive en række oplysninger om dig selv og din økonomi, og så skal du oplyse, hvor mange penge du ønsker at låne samt den ønskede løbetid.

Når låneansøgningen er sendt afsted, går Lendo i gang med at indhente lånetilbud fra de 17 forskellige samarbejdspartnere. Det er også her, at låneudbyderne vil foretage en kreditvurdering af dig, så de kan lave et konkret lånetilbud, der passer til din økonomi. Inden for en time kan du forvente at modtage lånetilbud, og derefter kan du sammenligne de lånetilbud, du har modtaget.

Hvis der ikke er nogen lånetilbud, der falder i din smag, kan du bare ignorere dem. Men når du har fundet det lånetilbud, der passer bedst til dine behov, skal du underskrive låneaftalen med dit NemID. Herefter bliver pengene overført til dig, og du kan forvente at have dem på din konto inden for 1-2 hverdage.

Service og kvalitet

Der er ingen tvivl om, at Lendo har en klar mission om at gøre det lettere for de danske forbrugere at låne penge. De vil ændre den magtbalance, der i mange år har eksisteret på lånemarkedet. Tidligere har forbrugerne selv skulle indhente lånetilbud fra forskellige låneudbydere, hvorefter de selv har skulle sammenligne tilbuddene.

Med Lendos sammenligningstjeneste behøver du kun at udfylde én låneansøgning, hvorefter du kan modtage op til 17 forskellige lånetilbud. Det er hurtigt og effektivt, og den service ser ud til at være noget, de danske forbrugere kan lide. Der er nemlig stor tilfredshed at spore på Trustpilot, hvor Lendo i øjeblikket har 4,8 ud af 5 stjerner baseret på mere end 2000 anmeldelser.

Den flotte statistik på Trustpilot vidner altså om, at forbrugerne er yderst tilfredse med Lendos service. Lendos hjemmeside er desuden nem at overskue, og der er en god brugervenlighed.

Hvis du i ansøgningsprocessen sidder tilbage med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte Lendos kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte kundeservice på mail eller telefon, hvor telefonen har åbent på alle hverdage mellem kl. 9-16. Dermed er det altså ikke muligt at få direkte hjælp om aftenen eller i weekenden, hvilket du skal være opmærksom på.

Opsummering

Hvis du er træt af, at det danske lånemarked er forvirrende og svær at overskue, så kan det være en fordel for dig at benytte Lendo. I stedet for at tilbyde lån direkte fungerer Lendo som en sammenligningstjeneste, som gør det nemt og hurtigt for dig at låne penge.

Selvom Lendo samarbejder med 17 forskellige banker og låneudbydere, behøver du kun at udfylde én låneansøgning, og det sparer dig for rigtig meget tid. Du kan derfor være heldig at modtage op til 17 forskellige lånetilbud på én gang, hvilket gør det nemmere for dig at finde det billigste og mest fordelagtige lån.