Matchbanker lånsammenligning (2023) – Find og sammenlign flere lån med Matchbanker

Matchbanker-anmeldelse

Matchbanker er en online sammenligningstjeneste, som gør det muligt at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere. De er ikke kun aktive i Danmark, men også i en lang række andre lande, der blandt andet indkluderer Sverige og Tyskland.

Matchbanker formidler information om andre låneudbyderes produkter, men er ikke selv en låneudbyder. Det vil sige, at du ikke kan låne penge fra Matchbanker, men du kan bruge deres hjemmeside til at sammenligne løbetid, lånebeløb, udbetalingstid og meget andet på lån, der er relevante for dig.

Nedenfor kan du læse vores anmeldelse af Matchbanker og lære mere om, hvordan du kan bruge den online sammenligningstjeneste til at få et overblik over dine lånemuligheder.

Produkter og ydelser

På Matchbanker har du mulighed for at sammenligne forskellige typer af forbrugslån til private på tværs af en lang række online låneudbydere. Der findes mange forskellige typer af lån, og Matchbanker kan hjælpe dig med et overblik over dine muligheder, lige meget om det er et billån, et rejselån, et kviklån, et samlelån eller et forbrugslån, du ønsker.

Har du for eksempel brug for et billån, kan du nemt få et overblik over hvilke online lånemuligheder, du har, når drømmebilen skal finansieres. Trænger du til en lang ferie med din partner, har Matchbanker også en side, der specifikt omhandler lån til rejser. På disse sider kan du ikke bare sammenligne dine lånemuligheder, du kan også læse en masse relevant information omkring lån til eksempelvis biler. 

Fordele og ulemper ved Matchbanker

Fordele

Der er mange fordele ved at bruge Matchbanker, inden du ansøger om et lån online. Der findes i dag mange forskellige online udbydere af lån, så det kan være tidskrævende at sidde og sammenligne lånene hos de enkelte udbydere på deres hjemmesider. Inden man låner penge, er det vigtigt at sætte sig ind i sine muligheder, så man får det bedst mulige lån. Derfor kan det være en stor fordel at bruge en hjemmeside som Matchbanker, for så kan du danne dig et hurtigt og overskueligt overblik over forskellige lånemuligheder for dig. Eftersom det kun tager 3 minutter at oprette en bruger på hjemmesiden og få adgang til sin låneliste, er det en hurtig måde at sætte sig ind i markedet på.

Du får på Matchbankers hjemmeside, når du har udfyldt formularen, kun vist relevante lån, så det er lettere at sortere i de mange muligheder. Det er med andre ord en skræddersyet liste, der matcher lige præcis dine behov, som du får vist. Det kan gøre det lettere at finde det bedste og billigste lån i lige præcis din situation.

Der er mange vigtige informationer at tage stilling til, når man skal optage et lån. På Matchbankers hjemmeside får du kun vist oplysninger, som er relevante for at kunne sammenligne lånene. Har du for eksempel brug for et hurtigt lån, kan du hurtigt og nemt sammenligne de forskellige låns udbetalingstider. Så kan du vælge det lån, som du kan få udbetalt snarest muligt.

Vil du derimod have det billigste lån, kan du sammenligne lånenes ÅOP og løbetid. Som låntager bliver du bedre klædt på til at træffe et informeret valg, når du har al den relevante information om de enkelte produkter præsenteret på en overskuelig måde.

Ulemper

Selvom der er mange fordele ved Matchbanker, er der også nogle ulemper, som du bør være opmærksom på, når du bruger hjemmeside. Du kan i nogle tilfælde opleve, at de informationer om lån, du finder på Matchbanker, er forældede, fordi den pågældende låneudbyder har ændret sine vilkår. Du kan derfor altid ikke regne med, at informationerne på hjemmesiden er et hundrede procent korrekte, fordi de kan have ændret sig, uden at Matchbanker har nået at opdatere sine informationer.

Derudover kan du ikke ansøge om et lån gennem Matchbanker. De lån, som Matchbanker viser dig, er du ikke garanteret, at du rent faktisk kan blive godkendt til. Det kan du kun finde ud af ved at sende den pågældende lånevirksomhed en låneansøgning. Du kan derfor risikere, at Matchbanker præsenterer dig for nogle lånemuligheder, som i virkeligheden ikke er muligheder for dig. Det kan for eksempel skyldes, at låneudbyderen mener, at du har for lavt et rådighedsbeløb. 

En tredje ulempe ved at bruge Matchbanker er, at du skal være opmærksom på, at den sortering af lån på lånelisten, du bliver præsenteret for, er afhængig af Matchbankers aftaler med de enkelte udbydere. Sorteringen er blandt andet bestemt af den provision, som Matchbanker modtager fra deres samarbejdspartnerne, som i dette tilfælde er låneudbyderne. 

Lånevilkår

De enkelte udbyderes lånevilkår varierer, men som udgangspunkt skal du være mere end 18 år gammel for at kunne optage et lån. Nogle låneudbydere kræver dog en højere alder end det, mens andre også har en øvre grænse for, hvor gammel du må være for at kunne få godkendt din låneansøgning.

Udover en vis aldersgrænse stiller låneudbyderne krav om, at du skal være dansk statsborger, og at du hverken er registreret i RKI eller i Debitor Registret. Mange låneudbydere stiller også krav om, at du får en positiv kreditvurdering, inden du kan få lov til at optage et lån hos dem. For at vurdere, om du er i stand til at betale lånet tilbage, vil låneudbyderen derfor bede om informationer om blandt andet din indkomst, husleje og dine øvrige lån. 

Du kan finde de enkelte låneudbyderes lånevilkår på Matchbankers hjemmeside, når du sammenligner de forskellige muligheder, der er relevante for dig. Så kan du vurdere, om du lever op til lånevilkårene, inden du ansøger om lånet.

Lånebeløb

På Matchbankers hjemmeside kan du sammenligne dine muligheder for at låne fra 1.000 kroner og helt op til 500.000 kroner. Hos nogle af låneudbyderne kan du dog låne helt op til 1.000.000, hvilket fremgår af Matchbankers hjemmeside. 

Ansøgningsproces

For at få en liste over de lånemuligheder, der er relevante for dig, skal du udfylde en formular på Matchbankers hjemmeside. Herefter opretter du en bruger, og så får du adgang til en liste over de lån, som matcher dine behov og vilkår. Lånelisten bliver gemt, så du kan altid logge ind igen senere og få adgang til den igen, hvis du har brug for det. 

Når du udfylder formularen, bliver du bedt om at angive en lang række oplysninger, blandt andet om størrelsen på det lån, du ønsker, samt hvad lånet er tiltænkt. Du skal også angive, om du ejer et hus eller ej, din indkomst, om du er i job eller ej og andre relevante oplysninger. Slutteligt vil du blive bedt om dine kontaktinformationer. Der er også en boks, som du kan klikke af i, hvis det er sammenlægning af gæld, du er interesseret i. Gør du det, vil du kun få vist lånevirksomheder, som tilbyder samlelån.

Det er gratis og uforpligtende at bruge Matchbankers tjeneste. Derudover er du også anonym, så dine oplysninger bliver ikke videregivet til andre parter. Du kan derfor sagtens bruge hjemmesiden til at undersøge dine muligheder, selv hvis du ikke har brug for at optage et lån lige nu.

Efter du har vurderet dine muligheder og valgt det lån, der er bedst for dig, er det nødvendigt at klikke ind på den enkelte låneudbyders hjemmeside for at kunne ansøge om lånet. Du kan ikke ansøge om lån gennem Matchbanker, så du skal udfylde udbyderens låneansøgning for at anmode om lånet. 

Service og kvalitet

Matchbanker er en tjeneste, der giver dig et overblik over dine lånemuligheder, men de kan ikke hjælpe dig med spørgsmål angående din situation eller de lån, du er interesseret her. Har du svært ved at afdrage på et lån, som du har fundet gennem Matchbanker, eller er din låneansøgning blevet afvist, kan Matchbanker heller ikke hjælpe dig. Her vil det være nødvendigt at kontakte den enkelte låneudbyder.

Matchbankers kontaktinformationer er tilgængelige på hjemmesiden, men det er ikke muligt at ringe til dem med eventuelle spørgsmål. Har du spørgsmål, er det nødvendigt at sende en mail til dem. 

Matchbanker har en middelgod kundetilfredshed, når man kigger på deres rating på Trustpilot. Mens mange kunder er tilfredse med kvaliteten, oplever andre kunder utilfredshed, blandt andet fordi de er blevet præsenteret for lånemuligheder, som de ikke har kunne få en positiv kreditvurdering til.

Opsummering

Matchbanker er ikke en låneudbyder, men en sammenligningstjeneste, som kan give dig et godt overblik over dine lånemuligheder. Du får en skræddersyet liste af mulige lån, der er tilpasset lige præcis din situation. Vores vurdering er, at det er en god hjemmeside at benytte til at sammenligne lånene fra et bredt udsnit af de låneudbydere, der er på markedet. Du kan også finde mange relevante informationer om blandt andet lånevilkår og udbetalingsdato for lånet.

Der er dog visse ting, du skal være opmærksom på, inden du klikker på et lån for at optage det. Informationerne omkring de enkelte låneprodukter på Matchbankers må betragtes som vejledende, da der kan være forældet information. Derudover modtager Matchbanker provision fra en række af låneudbyderne vist på hjemmesiden, hvilket kan påvirke sorteringen af lån på lånelisten. Inden du ansøger om et lån, bør du derfor orientere dig på låneudbyderens hjemmeside og sætte dig grundigt ind i vilkårene.