Sparxpres Lån (2023) – Lån fra 10.000 op til 150.000 kr

Sparxpress-anmeldelse

Sparxpres er en del af en af Danmarks største banker, nemlig Spar Nord Bank. De er derudover en af de helt erfarne i Danmark indenfor online forbrugsfinansiering til private, for de har formidlet lån siden 1992. Hos dem kan du være sikker på ordnede forhold, hvis du har brug for at tage et forbrugslån.

Selvom Sparxpres er en del af Spar Nord Bank, er de ikke selv en bank, og de har ingen fysiske afdelinger, som du kan besøge. Det hele foregår online og over telefonen, hvis du har behov for at kontakte dem.

Nedenfor kan du læse vores anmeldelse af Sparxpres, hvor du blandt andet kan blive klogere på deres lånevilkår og selve ansøgningsprocessen.

Produkter og ydelser

Sparxpres har specialiseret sig i forbrugslån til private danskere, og det er også denne type af lån, som er deres produkt. Når du ansøger om et lån, er du ikke påkrævet at oplyse, hvad du skal bruge pengene til, så hvad enten du skal låne til et bryllup, en lang rejse eller uventede regninger, har du mulighed for det.

De tilbyder derudover også samlelån. Så står du i en situation, hvor du har mistet overblikket over din økonomi, fordi du gennem tiden har optaget mange små lån med høje renter, har du mulighed for at $ hos Sparxpres.

Når du ansøger om et samlelån, skal du oplyse alle de lån, som du ønsker at sammenlægge. Du kan også vælge i samme ansøgning at låne et ekstra beløb til kontant udbetaling. De årlige omkostninger i procent (ÅOP) på lånene ligger mellem 6,27 – 14,16 %, men eftersom lånene kommer med en variabel debitorrente, kan ÅOP også ændre sig.

Fordele og ulemper ved Sparxpres

Fordele

Sammenligner man fordelene og ulemperne ved at låne penge hos Sparxpres, opvejer fordelene i vores mening i høj grad de få ulemper, der er. De tilbyder stor fleksibilitet, når det kommer til tilbagebetaling af lånet, hvor du selv kan vælge løbetid og også kan indfri lånet før tid.

Derudover har Sparxpres en meget brugervenlig hjemmeside, hvor du på deres selvbetjeningsside hurtigt kan finde relevante informationer om dine lån, vælge betalingsform, afgive fuldmagt og meget mere. Det er også på denne selvbetjeningsside, at du kan tilmelde dine månedlige betalinger til Betalingsservice og kan indfri dine lån før tid, hvis du har mulighed for det. Der er ingen indfrielsesgebyrer, hvilket også er en stor fordel, for det gør, at du ikke er bundet til et lån, som du ikke længere har brug for.

Du logger nemt og sikkert ind på kundesiden med dit NemID, så du skal ikke bruge energi på at holde styr på brugernavn og kodeord for at kunne administrere dine lån. 

Har du brug for at kontakte Sparxpres med spørgsmål eller bekymringer angående tilbagebetalingen, er det let at finde deres kontaktinformationer på forsiden af hjemmesiden.

Ulemper

En ulempe ved Sparxpres er, at det kan tage op til 24 timer, før du får svar på din låneansøgning. Ansøger du om et lån i weekenden eller helligdagene, kan der endda gå længere tid, før du får svar. Når først din ansøgning er blevet godkendt, skal du underskrive låneaftalen, og herefter kan der gå op til tre dage, før du har pengene til rådighed på din konto.

Står du i en situation, hvor du har brug for penge med det samme, er dette en klar ulempe ved at låne hos Sparxpres sammenlignet med andre låneudbydere. Grunden til, at godkendelsesprocessen er lidt længere hos dem sammenlignet med andre online udbydere af lån er, at de går op i kun at låne penge ud under ordnede forhold. Derfor tjekker de deres kunders ansøgninger grundigt igennem, så de ikke risikerer at udbetale lån til kunder, som ikke kan betale dem tilbage.

En anden ulempe er, at du som minimum skal låne 10.000 kroner. Så har du brug for et lille lån til at betale en enkelt regning med, er det ikke muligt at ansøge om dette hos Sparxpres.

Derudover, selvom deres hjemmeside er brugervenlig og let at finde rundt på, kan det være svært at finde alle relevante information, for eksempel information om kreditvurderingen.

Lånevilkår

For at kunne optage et lån hos Sparxpres skal du være fyldt 23 år og være dansk statsborger. Derudover må du hverken være registreret i RKI eller Debitor Registret. Låner du penge hos Sparxpres, forudsætter det, at du betaler via Mit Sparxpres, som er deres selvbetjeningsside. Denne kan nemt tilgås via deres hjemmeside.

Sparxpres kreditvurderer alle deres kunder, inden de godkender låneansøgningen. Derfor kan du også kun optage et givent lån, hvis Sparxpres vurderer, at du er i stand til at betale den månedlige ydelse. Det gør de blandt andet på baggrund af oplysninger om din månedlige indkomst, boligudgifter samt indhentning af oplysninger om lån fra andre udbydere. 

Sammenlignet med mange andre online udbydere af lån er det derfor sværere at få lov til at låne penge hos Sparxpres. Til gengæld skal du ikke stille nogen form for sikkerhed, når du vil optage et lån. 

Lånebeløb

Hos Sparxpres kan du låne fra 10.000 kroner og op til 150.000 kroner. Du vælger nemt det ønskede beløb, når du udfylder låneansøgningen.

Du har derudover stor fleksibilitet til selv at vælge din løbetid, for du kan vælge at betale dit lån af over 24 – 96 måneder. Selvom den laveste løbetid er 2 år, kan du altid vælge at indfri dit lån før tid. 

Ansøgningsprocessen

Ansøgningsprocessen er simpel, for du kan nemt og hurtigt ansøge om lånet på Sparxpres’ hjemmeside. Her udfylder du en låneansøgning, hvor du først angiver, hvor meget du vil låne samt over over hvor lang en periode, du ønsker at betale lånet af på. Lånets løbetid kan være mellem 24 – 96 måneder. 

Herefter vil du blive bedt om at udfylde oplysninger om dig selv, blandt andet kontaktinformationer, din månedlige indkomst, boligudgifter og antal af hjemmeboende børn. Du skal også tilkendegive, om Sparxpres må indhente informationer om dine låne fra andre virksomheder. Dette er helt frivilligt, men vælger du at takke nej, kan det gå ud over sandsynligheden for en positiv kreditvurdering. Ansøgningen skriver du under med dit NemID, inden du sender den afsted. 

Når først din ansøgning er blevet godkendt, skal du underskrive en låneaftale, inden du har optaget lånet, og dermed kan få udbetalt pengene. Det er derfor uforpligtende at modtage et lånetilbud fra Sparxpres, og selv når du har underskrevet låneaftalen, har du fortrydelsesret.

Det er i samme ansøgningsskema, at du også kan ansøge om låneforhøjelse. Hvis du ønsker at forhøje et lån, du allerede har hos Sparxpres, skal du nemlig sende en ny ansøgning for at få det forhøjet. Så vil du blive kreditvurderet igen, så Sparxpres kan vurdere, om du vil være i stand til at betale det højere lån af indenfor den angivne løbetid. 

Service og kvalitet

Servicen og kvaliteten er i top hos Sparxpres, hvilket i høj grad afspejles i deres høje kundetilfredshed. Dette skyldes blandt andet, at Sparxpres går op i, at deres lån skal være gennemsigtige for kunderne.

På deres brugervenlige hjemmeside finder du blandt andet prisoversigter, så du ikke lige pludselig opdager et skjult gebyr, som du ikke vidste, at du skulle betale. Hjemmesiden er derudover let at finde rundt på. 

For Sparxpres er det vigtigt at være ansvarlige låneudbydere, så kunderne ikke låner mere, end de kan betale tilbage. Skulle din din låneansøgning blive afvist, vil Sparxpres kontakte dig, hvis de kan låne dig penge på andre vilkår, for eksempel et mindre beløb eller anden løbetid, end det du har ansøgt om.

Derudover opfordrer Sparxpres dig til at kontakte dem, hvis du har svært ved at få betalt af på dit lån, så I i fællesskab kan finde en god løsning. Det kan eksempelvis være, at du betaler en lavere månedlig ydelse, og dermed forlænger løbetiden på dit lån.

Du kan tilmelde dig Betalingsservice på Sparxpres’ kundeside, så du er sikker på, at du får betalt til tiden hver måned. Det er nemt at gøre, for Sparxpres stiller servicen til rådighed, hvis du klikker på Min Konto, når du er logget ind som kunde.

Ønsker du ikke at gøre brug af Betalingsservice, har du også mulighed for at få tilsendt et indbetalingskort hver måned. Det koster dog 39 kroner. 

Opsummering

Med en af Danmarks største banker i ryggen, Spar Nord Bank, er Sparxpres en stærk og erfaren spiller, når det kommer til forbrugslån til private i Danmark. 

Kravene for at låne hos Sparxpres er sammenlignet med mange andre udbydere strengere, for de går op i kun at udstede lån, som kunderne rent faktisk kan betale tilbage. Derfor kan du også opleve en længere svartid på din ansøgning end hos andre låneudbydere.

Når først din låneanmodning er blevet godkendt, vil du opleve en stor fleksibilitet og høj kundeservice.

Med tilfredse kunder og gennemsigtige vilkår, er Sparxpres et godt bud på en låneudbyder, du bør kigge nærmere på, næste gang du har brug for at låne penge. De er dog ikke det rette valg, hvis du har brug for et lille eller et hurtigt lån, for du kan som minimum låne 10.000.