Hvor kan jeg se min samlede gæld?

Har du efterhånden svært ved at holde styr på, hvor mange penge du skylder til diverse låneudbydere? Sidder du tilbage med spørgsmålet “hvor kan jeg se min samlede gæld?” Så er der heldigvis hjælp at hente. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du kan få et bedre overblik over gæld.

Sådan finder du dine gældsposter

Hvis du vil se samlet gæld, er der desværre ikke ét sted, hvor du kan tjekke, hvor mange penge du skylder i alt. Derfor er det lidt mere besværligt at få et overblik over din samlet gæld, men det er ganske nemt at finde dine gældsposter.

Først og fremmest kan du logge ind på SKATs selvbetjening, da finansieringsselskaber og banker har pligt til at indgive oplysninger om din gæld. Du kan dog ikke få en komplet oversigt over din gæld her, da du kan have optaget lån et sted, som ikke har pligt til at indgive oplysninger om din gæld.

Hvis du er registreret i RKI, kan du via deres hjemmeside også finde dine gældsposter. Derudover kan du finde dine gældsposter ved blandt andet at tjekke din konto, din e-boks eller din betalingsservice.

Få overblik over din gæld

Som nævnt findes der desværre ikke ét sted, der kan give dig et samlet overblik over gæld, hvilket kan gøre det en smule forvirrende og upraktisk for dig, der har brug for at få styr på din samlet gæld.

Du kan dog selv gøre arbejdet for at danne dig et overblik over din gæld, og det kan du gøre ved at lave en liste over alle dine kreditorer, efter du har fundet alle dine gældsposter. For at gøre det mere overskueligt for dig selv kan du eksempelvis sætte det hele ind i et excelark, så du selv kan danne et overblik over, hvor mange penge du skylder.

Hvad er samlet gæld?

Din samlet gæld betragtes som det pengebeløb, du i alt skylder til finansieringsselskaber og kreditorer. Hvis du har optaget lån hos flere forskellige låneudbydere, skal du altså lægge disse lån sammen for at finde ud af, hvor mange penge du skylder i alt. Det kan være en fordel at samle dine lån hos en enkelt låneyudbyder, så du har det bedste overblik over hvem du skal betale hver måned.

Hvor ser jeg min skattegæld?

Hvis du har skattegæld, og du ønsker at finde ud af, hvor mange penge du præcis skylder til det offentlige, så er der hurtig hjælp at hente. Du kan nemlig ringe til Gældsstyrelsen, som kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvor mange penge du skylder til det offentlige. Hos Gældsstyrelsen kan du også bede om at få tilsendt en oversigt over din gæld.

Hvordan kan man se, hvor man skylder penge?

Den nemmeste måde at finde ud af, hvor du skylder penge er ved at gå ind på SKATs hjemmeside. Som nævnt tidligere kan du her få et overblik over dine gældsposter, da alle finansieringsselskaber og banker i Danmark har pligt til at indgive oplysninger om din gæld. 

Hvis du er registreret i RKI, kan du i deres system også se, hvilke kreditorer du skylder penge til. Du kan naturligvis også tjekke din netbank eller din e-boks, hvor du højst sandsynligt kan finde regninger fra de kreditorer, som du skylder penge.